play

Parikkalan keskustaan luvassa useamman vuorokauden vesikatkos

Parikkalantien ja Torikadun risteyksen kohdalla käytössä on vain yksi ajokaista.

Parikkalantien ja Torikadun risteyksen kohdalla käytössä on vain yksi ajokaista. Kuva: Aleksi Keränen

Aleksi Keränen

Parikkalan kunnan vesilaitos tiedotti noin puoli tuntia sitten, että alkuperäinen vuoto on saatu korjattua. Parikkalantie 18:n kohdalla oleva toinen, uusi vesivuoto on pienempi ja tällä hetkellä tilanne on hallinnassa.

Uuden vesivuodon korjaus vaatii kuitenkin useamman päivän vesikatkoksen keskustan alueelle, koska vaikka vuoto on pienempi, on se hankalampi korjata vuotopaikan erityisyyden vuoksi. Jotta vesikatkos saadaan suunnitellusti rajattua mahdollisimman pienelle alueelle, aloitetaan korjaustyö vasta maanantain jälkeen.

Vesikatkoksen ajaksi Parikkalan kunta järjestää vedenjakelun alueen ihmisille ja nimeää paikat, joissa voi käydä maksutta peseytymässä.

Korjaustyöhön ryhdytään hätätyönä heti, mikäli vuoto pahenee. Osa Parikkalantiestä aidataan ja suljetaan, vuotokohdalla on ainoastaan yksi kaista käytössä. Vesilaitos pyytää ihmisiä varovaisuuteen autolla ajaessa tien aitaamisen vuoksi. 

Vesilaitos kehoittaa juoksuttamaan hanavettä kylmän veden puolelta, mikäli vesi on sameaa. Juomavesi on käyttökelpoista.

Asiasta tiedotetaan lisää maanantaina 6. toukokuuta klo 15 mennessä, jolloin tiedetään vesikatkon suuruus ja kesto.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta