play

Pääkirjoitus: Kansalaiskonklaavi koolle

Nuijalle töitä, kenties konklaavillekin.

Nuijalle töitä, kenties konklaavillekin. Kuva: Mikko Makkonen

Aleksi Keränen

Harju linnoineen vain humisee parikkalalaisten viranhaltijoiden vaihtoviikkojen käydessä kuumimmillaan.

Kunnanhallitus myönsi maanantaisessa kokouksessaan eron irtisanoutumisestaan viime viikolla kirjeitse ilmoittaneelle sivistysjohtaja Jukka Taipaleelle. Hänen virkataipaleensa piikapitäjän palveluksessa tuli lopulta kestämään vuoden ja kaksi kuukautta.

Kuntarekryn sivuilla oli alkuviikosta avoinna Kirjolan koulun sekä Parikkalan lukion rehtorin ja varhaiskasvatuksen esihenkilön virat. Jälkimmäisen hakuaika päättyy tänään, rehtorin viran hakuaikaa on jatkettu huhtikuun alkumetreille.

Parikkalalaisilta viranhaltijoilta pysyvyyttä kaipaava on omanlaisensa sutta huutava poika, mutta totuushan on se, että pyöröovi on viskonut väkeä sisään ja ulos sellaisella tahdilla, joka polttaa kohta lingosta laakerin. Yhtä lailla totta on sekin, että jälleen kerran on korkea aika saada viranhaltijoihin mahdollisimman paljon pysyvyyttä ja paikallisuutta.

Voisiko sivistysjohtajan ja rehtorin rekrytoinneissa hyödyntää vapaaehtoisia kuntalaisia? Tämän kaksikon tekemä työ koskettaa hyvin monta parikkalalaista varhaiskasvatuksessa olevista lapsista sekä heidän vanhemmistaan aina isompiin koulukkaisiin ja vapaan sivistystyön tarjonnasta nauttiviin saakka.

Tuskin olisi mahdoton kuluerä istuttaa sopiva kattaus kuntalaisia omaan konklaaviinsa, joka haastattelisi jokaisen hakijan ja tekisi heistä jonkinlaisen yhteenvedon. Tulisi se ainakin konsulttifirmoja halvemmaksi ja kysymykset tulisivat paikallisilta ihmisiltä, joita asiat koskevat.

Kaikista paras vaihtoehtohan olisi se, että konklaaville annettaisiin kardinaalitason valtuudet ja Harjulinnassa höyryttäisiin niin pitkään, kunnes virkaan valittavasta henkilöstä olisi yksimielisyys ja piipusta pihautettaisiin valkoista savua.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta