play

MAINOS: Helpot säästövinkit arkeen - Pienilläkin valinnoilla on suuri merkitys

Kaupallinen yhteistyö: Omalaina.fi

Mainos:

Säästäminen ei varsinkaan pienituloiselle ole välttämättä helppoa ja erityisesti alkuun pääsy saattaa tuntua ylipääsemättömän hankalalta. Pienilläkin säästövinkeillä voi kuitenkin saavuttaa suuria tuloksia ilman, että kaikista elämän pienistä iloista pitäisi tinkiä rankalla kädellä.

Pienistäkin puroista voi muodostua suuri joki, joten säästäminen kannattaa aloittaa juuri kiinnittämällä huomiota omiin kulutustottumuksiinsa, minkä jälkeen voi lähteä pohtimaan asioita, joista voisi mahdollisesti tinkiä. Kuukausittain ei tarvitse saada säästöön satoja euroja, vaan pienistäkin rahasummista muodostuu pidemmällä aikavälillä varsin kelvollinen säästöpuskuri.

Kilpailuttamalla säästää aina

Kilpailuttamalla lainat ja muut kuukausittaiset kulut voi säästää merkittävästi rahaa. Kun haetaan esimerkiksi lainaa, voivat luotonmyöntäjien lainaehdot poiketa toisistaan hyvinkin merkittävästi - mikä tarkoittaa, että lainan kuluissa voi säästää kuukausitasolla paljon. Tänä päivänä kilpailutusta ei tarvitse tehdä ottamalla itse yhteyttä potentiaalisiin pankkeihin ja rahalaitoksiin. Kilpailutuksen voi jättää palveluille kuten Omalaina.fi jotka hoitavat sen hakijan puolesta. Tämä tapahtuu kätevästi verkossa ja vain yhdellä lainahakemuksella.

Kilpailuttamalla löytyvät aina parhaat ehdot, oli kyse sitten mistä palvelusta tahansa. Myös jo voimassa olevat sopimukset kannattaa säännöllisesti kilpailuttaa, sillä uusille asiakkaille tarjotaan usein todella edullisia sopimuksia. Lainojen lisäksi palveluita, jotka kannattaa kilpailuttaa ovat esimerkiksi sähkösopimukset, kotivakuutukset sekä puhelin- ja nettiliittymät.

Tarkka budjetointi ja suunnittelu

Kaiken taloudenhallinnan keskiössä on budjetointi ja tarkka suunnittelu. Kannattaa aloittaa kirjaamalla kuukauden ajan säntillisesti kaikki tulot ja menot, unohtamatta edes pientä yksittäistä maksua. Menot voidaan kirjata kategorioittain välttämättömiin, kuten asumis- ja matkakustannukset sekä sellaisiin, joita maksetaan kuukausittain mutta joiden kohdalla kustannuksia voisi laskea esimerkiksi kilpailuttamalla. Kotivakuutus ja puhelinliittymä esimerkiksi ovat yleensä välttämättömiä kuukausimaksuja, mutta niiden kustannuksissa voi silti säästää kilpailutuksen avulla.

Viimeisenä kategoriana voidaan listata näiden ulkopuoliset menot, joiden kohdalla säästöä onkin yleensä helpoin tehdä pienellä vaivalla. Tarkoin seuratusta maksuhistoriasta saattaa käydä ilmi esimerkiksi se, kuinka paljon päivittäiseen noutokahviin kuukausitasolla kuluu rahaa. Kun asiasta tullaan tietoiseksi, on tapojaan myös helpompi lähteä muuttamaan.

Tarjousten ja alennusten hyödyntäminen

Tarjousten ja alennusten hyödyntäminen on myös erinomainen tapa säästää rahaa, eikä se vaadi kovin suurta vaivannäköä. Jo ruokaostoksissa harkituilla valinnoilla voi säästää ostoskassin kokonaishinnassa paljon - mikä onkin erityisen tärkeää kun elintarvikkeiden hinnat ovat ennätyksellisen korkeita.

Kannattaa myös seurata erilaisia alennusmyyntejä ja -kampanjoita, joista saattaa löytyä huipputarjouksia. Tämä pätee erityisesti suurten mutta jokseenkin välttämättömien hankintojen kohdalla. Jos esimerkiksi uudelle puhelimelle tai pesukoneelle on tarve, kannattaa pohtia voisiko hankintaa viivyttää sen verran, että saman tuotteen voisi saada edullisemmin sesonkialennusmyynnistä.

Ostokset kannattaa aina suunnitella jo etukäteen sekä näiden suurempien hankintojen että tavallisten kauppareissujen kohdalla. Ostoslistaa seuraamalla mukaan ei niin todennäköisesti tartu heräteostoksia, joista saattaa kuukausitasolla kertyä jopa ihan tuntuva menoerä. Halpojakaan tuotteita ei kannata ostaa vain sen takia, että ne ovat tarjouksessa.

Sisältö on lehden Parikkalan-Rautjärven Sanomat yhteistyökumppanin tuottamaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta