play

Parikkalan keskustan vesijohtovuotoa korjataan ensi viikolla

Parikkalantien ja Torikadun risteyksen kohdalla käytössä on vain yksi ajokaista.

Parikkalantien ja Torikadun risteyksen kohdalla käytössä on vain yksi ajokaista. Kuva: Lege Pajari-Kosonen

Aleksi Keränen

Parikkalantien varrelle ilmestyneen vesivuodon korjauksen suunnittelua tehdään edelleen ja tarkoituksena on saada rajattua mahdollinen vesikatkon vaikutusalue mahdollisimman pieneksi. Vesilaitos tiedotti asiasta juuri ennen iltapäiväkolmea.

Vuodon korjaamisen aloittamisen aikatauluun vaikuttaa varaosien saatavuus ja vuodon korjaaminen menee tiedotteen mukaan ensi viikkoon. Vesivuoto on osoittautunut oletettua vähäisemmäksi ja vuodolla ei ole vaikutusta vedenjakeluun. Jos vesi on värillistä tai sameaa, tulee sitä juoksuttaa hanasta kylmän puolelta niin pitkään kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Vedenjuoksutuksen jälkeen vesihanan poresuutin on hyvä avata ja tarvittaessa puhdistaa. Veden laatuun liittyvistä ongelmista voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen kunta@parikkala.fi.

Kunnan vesilaitoksen alueelta on sunnuntaina 5. toukokuuta otettu vesinäytteitä hyvinvointiasemalta, Käskynkästä, Kirjolan koululta, Suntionkadulta ja Ristiharjun vesiosuuskunnan alueelta. Enterokokkibakteerien tulokset ovat valmistuneet ja näytteissä ei havaittu kasvavan koliformisia bakteereja tai Escherichia coli -bakteereja. Vesi on juomakelpoista ja vettä voi käyttää normaalisti.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran aikataulujen tarkentuessa tai mikäli tulee uutta tiedotettavaa. Tiedotteet julkaistaan Parikkalan kunnan sekä Parikkalan-Rautjärven Sanomien internet- ja Facebook-sivuilla.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta