Julkaistu 
Erik Luukkanen

Keihässisarukset Heidi ja Sanni

Sanni Nokelaisen keihäskesä alkoi heti ennätyksellä. Kiitos lankeaa olkaan nojaavalle isosisko Heidille. Erik Luukkanen Sanni Nokelaisen keihäskesä alkoi heti ennätyksellä. Kiitos lankeaa olkaan nojaavalle isosisko Heidille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdessä treenaamisesta on iloa molemmille, sanovat Simpeleen Urheilijoiden keihäänheittäjät Heidi ja Sanni Nokelainen.

Suomen naiskeihäänheittäjien parhaimmistoon kuuluva, kesän EM- ja olympiakilpailuihin tähtäävä Heidi harjoittelee nykyisin osittain myös siskonsa Sannin kanssa. Molemmat asuvat Joensuussa Sanninkin aloittaessa siellä urheilulukion. Rautjärveläissyntyiset heittäjät edustavat edelleen kasvattajaseuraansa Simpeleen Urheilijoita.

Olavi Parjasen valmennuksessa olevan Heidin ennätys on 59.86. Rion karsintaraja on 62 metriä.

Kesään lähtö on Heidin mukaan hyvä. Talven harjoitukset kaksine ulkomaan leireineen menivät hyvin.

– Mitään uutta ei varsinaisesti tehty. Tähdättiin vain siihen, että kropasta löytyy valmiudet heittää riittävän pitkälle. Löytyy pitoja keskivartalosta ja jalat toimivat hyvin, saa vauhtia joka välittyy keihääseen. Pystyn heittämään tasaisesti 56-57 metriä tunteen ollessa koko ajan, että paljon pidemmällekin menee kunhan kesä etenee.

Tasaista on ollutkin, neljän parhaan kilpailun heitot ovat 56.40 ja 57.58 välillä.

Lopullisesti paikat Amsterdamin EM-kilpailuihin valitaan Kuortaneen Juhannuskilpailujen jälkeen. Yhteishenki kärkiheittäjien kesken on hyvä. Rioa silmällä pitäen Heidi uskoo ainakin kolmen naisen heittävän kesän aikana yli 60 metriä – itsensä mukaan lukien.

 

Paljon hyötyä

 

 

Pikkutytöstä asti siskonsa tavoin urheillut, 17-vuotiaien naisten sarjassa kilpaileva Sanni on nyt toisenlaisessa tilanteessa, kun Heidi on useammin katsomassa hänen heittojaan. Heti ensimmäisessä kilpailussa ennätys parani reilusti lukemiin 44.57.

Heidi odottaakin Sannilta huomattavasti pidempiä kaaria nyt, kun hän voi antaa entistä enemmän lajikohtaisia neuvoja siskolleen.

Sannille on tyypillistä se, että hän saa kilpailuissa itsestään irti enemmän kuin harjoituksissa.

– Totta kai se on erilaista kun toinen on vieressä neuvomassa lajin omaisia harjoitteita ja tekniikoita.

Heidin tavoin Sannilla on tarkoitus jatkaa keihäänheittoa pitkään, nousujohteisesti.

Kommentoi

Hae sivuilta