Julkaistu    |  Päivitetty 

Naisten-jotoksella ei murjotettu

Linnut meni hyvin, puiden arviointi heikommin, vesistön ylitys kivaa.

Erik Luukkanen

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tikkupullien paistoa, kyykän heittoa, jokien ylityksiä, paljon kivaa hyvässä seurassa iloisella mielellä. Sitä kaikkea oli tämänvuotinen Naisten jotos, lähtö- ja maalipaikkanaan toista kertaa Untamon jahdin maja Rautjärven Herajärvellä. Kymmenestä joukkueesta parhaaksi osoittautui reilun 10 kilometrin reitillä Longan naiset, Taina ja Minna Lonka, Tainan käly Tiina Lonka-Tikkanen ja hänen tyttärensä Annika Tikkanen.

Kaikki mukana olleet pitivät Hera-, Kostamo-, Nurmijärven ja Sammaluksen rannoilla kiertäneen reitin maastoa hyvänä. Normaalia korkeammalla olevan vedenpinnan takia ojien ja jokien ylitykset olivat haasteellisuudesta huolimatta kivoja, silmien levätessä kauniissa maisemissa.

Jotosvääpeli Keijo Asikaisen mukaan järjestelyissä mukana olleilla Simpeleen reservinupseereilla, Reserviläisillä, Simpeleen VPK:lla ja LC Simpeleellä töitä oli tänäkin vuonna riittävästi. Muutamien yhteensattumien takia joukkueita oli hieman totuttua vähemmän.

Tietoa ja tuuria

Tarkkana kisaajien piti olla loppuun asti. Viimeisenä ollut vesistön ylitys vaijerien avulla vaati hyvää vartalon- ja tasapainon hallintaa.

Yhteinen mielipide osallistujilla oli, että nyt reitillä ei ollut turhia nippelirasteja, jotka eivät mitenkään liity jotosteluun. Tikkupullien paisto oli erityisen kivaa ja tuttu ammuntatehtäväkin aiempaa pirteämpi.

Nuotiotulilla parikkalalaiset osallistujat naurahtivat lukeneensa turhaan Simo Häyhästä ja Mannerheim ristin ritareista. Tietoa ei tarvittu.

Voittoisan Longan naisten joukkueen vahvuus oli Tainan mukaan moniosaamisessa, vaikka hän itse sotkikin tammen ja mahongin keskenään. Toinen tärkeä valtti oli Annikan kova voittamisen tahto, mikä laittoi jokaisen yrittämään parastaan.

- Kyykässä tyyli oli vapaa ja tuuri hyvä. Pussijuoksussa nuoret kirmasivat kuin hirvet. Tikkupullien paisto oli kaikille uutta.

Parpiikojen (9.) joukkue nautti jotoksesta, jossa useammin mukana olleet totesivat aina olleen kivaa. Näin nytkin, vaikkeivät Aili Laukkanen, Mervi Auvinen, Anja Hämäläinen ja Päivi Kauppinen monien muiden tapaan tienneetkään rastitehtävinä kysytyistä paistoöljyjen ja rasvojen kuumuuksista juurikaan mitään.

Virkkujen (8.) ensimmäistä kertaa mukana ollut, veteen pulahtanut Jaana Peippo naurahti, ettei ole muutenkaan mikään tasapainotaituri.

Toiskertalaiselle Niina Leinolle ja konkari Anu Nokelaiselle parasta oli se, että vanhat heppatytöt saivat olla päivän yhdessä. Kaikki ratsastivat nuorena Änkilässä Aarne Peipon Virkku hevosella.

Metsäahmojen (7.) Katri Joronen, Arja Kondratjev ja Sari Kokkonen jäivät jännittämään, häipyvätkö Tarja Lankisen sääristä pienet nirhaumat viikossa hamekuntoon. Rajatappaukset (5.) joukkueen Sanna Berg kehui rasteja tosi hyviksi.

- Tulen varmasti uudelleen jotokselle. Parasta oli veden ylityksen lisäksi revolverillä ampuminen. Kavereina olivat Eija Pekonen ja Anu Laakkonen.

 Longan naisten pisteet olivat 80,5. Toisena oli SJH eli Sonja Karjula, Johanna Vento ja Henna Kauhanen 77, kolmantena Pirttihirmut Päivi Buntsel, Elina ja Katja Honkanen 73.

Kommentoi

Hae sivuilta