Julkaistu 
elina hyvärinen

Puutarhapalsta kesäksi?

Pekka Repo vuokraa puutarhapalstoja. Elina Hyvärinen Pekka Repo vuokraa puutarhapalstoja.

Parikkalan kuntastrategiaa on hiottu pitkin kevättä. Työpajamuotoisessa työskentelyssä on syntynyt uusia ideoita, joista yksi, vuokrattavat puutarhapalstat, päätettiin heti pistää käytäntöön. Kaupungissa puutarhapalstat ovat kysyttyjä, ja etenkin nyt, ruuan hinnan kallistuessa itseviljely on alkanut kiinnostaa yhä useampia. Kaikilla parikkalalaisilla tai vapaa-ajan asukkailla ei ole omaa puutarhaa.
Paikaksi valikoitui Pekka Revon puutarha Kaltoniementien varressa. Revon käännetyllä kesantopellolla on hyvin tilaa, vaikka joku haluaisi isommankin viljelyksen. Vesipiste on lähellä eikä taimia tai lannoitteita tarvitse lähteä ostamaan kaukaa. Puutarhuri on myös luvannut auttaa, jos viljelijä kaipaa puutarhanhoidossa neuvoja.
Vielä ehtii
Joidenkin kasvien, kuten porkkanan, kasvattaminen on tämän kesänä osalta jo myöhäistä, mutta paljon on sellaista, jota innokas viherpeukalo ehtii vielä viljellä. Esimerkiksi salaattia, kaalia ja yrttejä voi hyvin vielä laittaa kasvamaan ainakin juhannukseen asti. Ja miksi ei perunaakin, Repo lisää.
Alkuun pääsee melko pienellä kustannuksella. Puutarhaviljelyyn sopiva, noin puolen aarin kokoinen (5x10) puutarhapalsta Revon pelloilla maksaa 20 euroa kesältä.  Erikokoisten palsta-alueiden vuokrahinnoista voi neuvotella suoraan puutarhurin kanssa.  Pellolle tarvitaan omat puutarhavälineet. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Revon puutarhaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta