Julkaistu 
lege pajari-kosonen

Poliisi varoittaa huijausyrityksistä pankin nimissä

Kaakkois-Suomen poliisilla on tutkittavana maksuvälinepetoksia, joissa on pankin nimissä lähetetty huijausviestejä asiakkaille.

Poliisi muistuttaakin, ettei pankkitunnuksia tai korttitietoja pidä syöttää sivustolle, johon on saanut linkin tekstiviestinä tai sähköpostitse.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

S-Pankin mukaan S-Pankin nimissä on tehty tekstiviestihuijauksia, joissa lähettäjäksi on väärennetty S-Pankki ja viestit voivat tulla samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen tekstiviestien kanssa. Viestissä asiakkaalle on esimerkiksi kerrottu uudesta maksunsaajasta.

- Älä klikkaa viestissä olevaa viestiä, vaan viesti kannattaa poistaa, poliisi ohjeistaa.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnus- ja korttitietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä. 

- Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Kommentoi

Hae sivuilta