Julkaistu 
Toimitus

Etelä-Karjalan rokotuskattavuus edelleen koko maan kärkeä

Päälle 50 prosenttia yli 12-vuotiaista eteläkarjalaisista on saanut kolmannenkin koronarokotteen. Kuvituskuva. Aleksi Keränen Päälle 50 prosenttia yli 12-vuotiaista eteläkarjalaisista on saanut kolmannenkin koronarokotteen. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri Eksote tiedotti tänään maakunnan rokotuskattavuuden olevan koko valtakunnan kärkilukemissa.

Ensimmäisen koronarokotuksen on saanut jo yli 90 prosenttia maakunnan 12 vuotta täyttäneistä asukkaista. Toisen rokotteen on saanut 88 prosenttia ja kolmannen rokotteen kohdalla yli 12-vuotiaiden eteläkarjalaisten rokotekattavuus on ylittänyt 50 prosenttia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Alueen kiinteissä rokotuspisteissä sekä viikonloppuisin järjestetyissä walk in -rokotuksissa annetaan eniten kolmansia rokotteita.

Eksoten tiedotteessa huomautetaan, että maakunnan sairaalakuormitus on pysynyt kohtuullisena hyvän rokotuskattavuuden ansiosta.

Merkittävä määrä taustatyötä ja suunnittelua

Rokotusten sujuminen koko maakunnan alueella vaatii taustatyötä, jossa selvitetään rokotteiden saatavuus ja määrät, samoin kuin eri rokotteiden sopivuus eri henkilöille. Suunnittelua vaativat myös muun muassa rokotteiden jako tasapuolisesti maakunnan eri rokotuspisteisiin, henkilökunnan koulutus ja työvoiman varaaminen eri pisteisiin.

– Rokotusten järjestäminen vaatii organisointia ja henkilöstöä. Moni on ollut valmis venymään ja tekemään työtä yhteisen hyvän puolesta. Mukana olevalla henkilöstöllä on ollut halu saada rokotukset onnistumaan. Meillä on hyvä porukka tekemässä työtä, se on kaikkein tärkeintä, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta