Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Tulevat rajavartijat ovat aloittaneet kurssinsa Imatralla

Varusteet kantoon ja opiskelemaan. Sari Ahvonen / Raja- ja merivartiokoulu Varusteet kantoon ja opiskelemaan.

Rajavartijan peruskurssi alkoi viime viikolla Raja- ja merivartiokoululla Imatralla.

Koulun tiedotteen mukaan kurssi otettiin sisään erityisin turvaohjein ja jaettiin heti alussa neljään osastoon. Perehdytys ja opetus aloitettiin alle 20 oppilaan ryhmissä. Opetus ja majoitustilat ovat jaettu jokaiselle osastolle omat, näin pyritään eristämään osastot koulutuksessa toisistaan.

Tänä vuonna järjestään sekä suomen-, että ruotsinkielinen peruskurssi. Opiskelijapaikkoja on kaikkiin hallintoyksiköihin. Lisäksi ruotsinkielisen peruskurssin koulutus järjestetään osittain Turussa. Tämän lisäksi kurssiin sisältyy työssäoppimista tulevissa hallintoyksiköissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kurssin vahvuus on 73 henkilöä, joista 14 on naisia. Suomenkielisellä kurssilla on 61 opiskelijaa ja ruotsinkielisellä 12. Keski-ikä kurssilla on noin 27 ja ikähaitari 20-47 vuotta.

Peruskurssi antaa opiskelijalle valmiudet ammattiosaamista vaativiin kenttätason rajatarkastus- ja rajojen valvonnan tehtäviin. Peruskurssin jälkeen opintonsa hyväksytysti suorittaneet ja virkaannimittämiskelpoiset rajavartijaoppilaat nimitetään rajavartijan virkaan.

Suomenkielisen kurssinjohtajana toimii kapteeni Jyrki Karhunen ja ruotsinkielisen kurssinjohtajana kapteeniluutnantti Johan Lindroos.

Kommentoi

Hae sivuilta