Julkaistu 
Aleksi Keränen

Netti-tv ohitti perinteisen television katselun alle 45-vuotiaiden keskuudessa

Yli 45-vuotiaat katsovat lineaari-tv:tä 88 prosenttia katseluajastaan. Kuvituskuva. Aleksi Keränen Yli 45-vuotiaat katsovat lineaari-tv:tä 88 prosenttia katseluajastaan. Kuvituskuva.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin teettämä selvitys tv-katselun tavoista paljastaa, että yhä useammat suomalaiset ovat lisänneet suoratoistopalveluiden käyttöä.

Muutokseen vaikuttavat osaltaan suoratoistopalvelujen tarjonnan laajeneminen, mutta myös kodeissa yleistyvät nopeat laajakaistaverkot sekä älytelevisiot. Näiden ansiosta videokuva siirtyy sujuvasti ympäri maan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Havaittavissa on, että nuorempien ikäryhmien katselutottumukset tulevat vaikuttamaan lineaaritelevision kokonaiskatseluun väestötasolla pidemmällä aikavälillä.

Alle 45-vuotiaiden osalta suoratoistopalvelujen katselu oli vielä viime keväänä perinteisen lineaari-tv:n katselua vähäisempää, mutta lokakuussa tapahtui muutos: lineaari-tv jäi 46 prosenttiin ja suoratoistopalvelut nousivat 54 prosenttiin.

Lokakuussa 2014 alle 45-vuotiaiden nettikatselun osuus oli 22 prosenttia tv-sisältöjen kokonaiskatselusta.

Yli 45-vuotiaiden kohdalla muutos samana ajanjaksona on ollut kahdeksan prosenttiyksikköä. Lokakuussa 2014 nettikatselua oli neljä prosenttia koko katseluajasta, viime lokakuussa luku oli 12 prosenttia.

Koko väestöä koskien suoratoistopalvelujen nousu on ollut yhteensä 16 prosenttiyksikköä (10% - 26%).

Kommentoi

Hae sivuilta