Julkaistu 

Historiakävelyt jatkuvat ensi kesänä Parikkalassa

Historiakävelyillä valotetaan myös paikkalisen liike-elämän historiaa. Osuuskauppa on kuulunut Kangaskylän katukuvaan kauan. PaRaS-arkisto Historiakävelyillä valotetaan myös paikkalisen liike-elämän historiaa. Osuuskauppa on kuulunut Kangaskylän katukuvaan kauan.

Parikkalan opastetut historiakävelyt saavat jatkoa heinäkuussa. Ensimmäisen kerran ne järjestettiin viime kesänä kahtena päivänä,  jolloin ne keräsivät noin satahenkisen yleisön.
Jatkoa toivottiin, ja sitä on siis luvassa.
Parikkalan opastetut historiakävelyt, osa II, järjestetään keskustassa kahtena heinäkuisena viikonloppuna 16. ja 17.7. ja  23. ja 24.7.  
Lähtöpaikkana on tällä kertaa Parikkalan vanha apteekki (viimeksi talossa on ollut kunnan tekninen toimisto), josta reitti jatkuu rantaraitille. Pysähdyspaikkoina ovat apteekin lisäksi muun muassa Sahanranta, tori ja Lehmusniemen alue.
Kävelyllä valotetaan muun muassa apteekin, sahan, myllyn, paikallisen liike-elämän ja sairaalan historiaa sekä kerrotaan parikkalalaisten, muun muassa Parikkalan piikojen, muuttoliikkeestä Venäjälle. Historia ulottuu aina 1700-luvulta viime vuosikymmeniin.
Historiakävelyjen oppaina toimivat viime kesän tapaan Parikkalasta kotoisin oleva Suomen historian dosentti Ulla Ijäs ja paikallishistoriaharrastaja, toimittaja Lege Pajari-Kosonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta