Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Koronan alueryhmä kannustaa rokotuksiin – tavoitteena 90 prosentin rokotekattavuus Etelä-Karjalassa

Covid-19 tilannekuvaryhmän mielestä Etelä-Karjalassa voidaan tavoitella 90 prosentin rokotekattavuutta. Anssi Kemppinen Covid-19 tilannekuvaryhmän mielestä Etelä-Karjalassa voidaan tavoitella 90 prosentin rokotekattavuutta.

Etelä-Karjalan alueellinen covid-19 tilannekuvaryhmä kannustaa yhä useampia ottamaan koronarokotteen.
Etelä-Karjalassa kaksi rokoteannosta on saanut jo yli 80 prosenttia 12 vuotta ja sitä vanhemmista ihmisistä. Tilannekuvaryhmän mukaan Etelä-Karjalassa tavoitteena on saavuttaa 90 prosentin rokotekattavuus, jotta koronataudin viidenneltä aallolta vältyttäisiin ja terveydenhuolto pystytään turvaamaan.
Covid-19 tilannekuvaryhmä muistuttaa, että rokotteen ottaminen on ensisijaisen tärkeää maskien pois jättämisessä ja vakavan koronataudin välttämisessä. Maskisuositus on voimassa ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja koskee erityisesti niitä henkilöitä, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesarjaa.
Myös rokottamattomien riski saada koronatauti kasvaa ja koronatautiin sairastuneista noin 70 prosenttia on täysin rokottamattomia.
– Voidaan sanoa, että rokottamattomat tulevat erittäin suurella todennäköisyydellä sairastumaan koronatautiin tämän tai ensi vuoden aikana, toteaa Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula.
– On hienoa, että rokotekattavuus on saatu näin hyvin nostettua. Rajamaakuntana meidän on myös otettava huomioon Venäjän entisestään huonommaksi kääntynyt koronatilanne, joka voi myös vaikuttaa oman alueemme sairastavuuteen. Meillä 20 prosenttia väestöstä on vielä rokottamatta ja toivon, että kaikki, jotka vielä eivät ole rokotetta ottaneet, kävisivät sen ottamassa, sanoo Karhula.
Myöskään pieni kilpailu ei ole pahaksi, toteaa Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.
– Olisi hienoa, jos pääsisimme ensimmäisenä maakuntana Suomessa 90 prosentin rokotekattavuuteen! Tärkeintä on kuitenkin saada hyvä rokotekattavuus ja sitä kautta eteläkarjalaisten terveysturvallisuus koko väestön osalta hyvälle tasolle. Näin turvaamme sairaalan kyvyn hoitaa muun muassa leikkauspotilaat ajallaan, ettei synny hoitovelkaa, sanoo Kuitto.
Etelä-Karjalassa koronatapauksia on ollut THL:n tilastojen mukaan kahden viime viikon aikana 91 kappaletta ja luku on edellisestä kahdesta viikosta (113) tullut alaspäin. Parikkalassa tapausten määrä on ollut pitkään 17. Rautjärvellä tapauksia on THL:n lukemassa 9, ja syyskuun alusta määrä on kasvanut kahdella tapauksella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta