Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Pääkirjoitus: Sanomalehteä luetaan ahkerasti

Pääkirjoitus: Sanomalehteä luetaan ahkerasti Anssi Kemppinen

Suomalaiset lukevat sanomalehtiä. Joko sitten paperilehtenä tai digitaalisena tai molempina.
Kansallisen Mediatutkimuksen keskiviikkona julkaistun mittauksen mukaan 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista 96 prosenttia lukee sanomalehtiä. Sanomalehdet myös tavoittavat eri ikäiset, eri ammattiryhmissä ja tuloluokissa olevat melko tasapuolisesti.
Yllätys ei enää ole, että digitaalisena sanomalehtisisältöjä lukee jo 86 prosenttia suomalaisista ja ne vannoutuneimmat digilukijat ovat nuoremmat aikuiset.
Painettua sanomalehteä kuluttaa 15 vuotta täyttäneistä muutaman prosentin päälle yli puolet. Mutta eniten paperisia sivuja kääntävät eläkeikäiset.  
Jo yli kaksi miljoonaa suomalaista lukee sanomalehteä sekä painettuna että digitaalisena.
Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen muistutti keskiviikkona, että vahvan digitaalisen lukemisen rinnalla on kuitenkin huomionarvoista, että lähes 2,5 miljoonaa suomalaista lukee edelleen painettuakin sanomalehteä.
Korjosesta on tärkeää, ettei mikään estäisi lukijoita saamasta myöskin paperilehtiä.
Yksi muutos ensi vuoden huhtikuusta alkaen tulee kuitenkin Postilta. Se koskettaa päiväpostin piirissä olijoita. Nyt Postilla on kevennetty postinjako tiistaisin ja perjantaisin, mutta ensi keväästä päivät ovat tiistai ja torstai.
Tiedotteessa Posti lupaa kyllä jatkossakin jakaa torstain päiväpostina tulleet sanomalehdet, mutta laajat, joka kotiin kannettavat erikoisjakelut ovat vaakalaudalla. Posti kertoo asiasta lisää keväällä.
Sanomalehtien lukijamäärät ovat hienoja, kiitos lukijoille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta