Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Tori-ilkivalta puhuttaa Parikkalassa

Piikapatsas näytti alkuviikosta tältä. Jiri Kamila Piikapatsas näytti alkuviikosta tältä.

Parikkalan tori on suosittu nuorison kokoontumispaikka, vaikka noin parin sadan metrin päässä on myös nuorisotila.

Lieveilmiöiltä ei ole voitu välttyä. Paikallislehti julkaisi jo pari viikkoa sitten kuvia torilla tehdystä ilkivallasta kuten rikotuista esiintymislavan kaiteista ja töhrityistä toripöydistä ja -rakenteista. Tällä viikolla osansa sai pronssinen piikapatsas, jota on viskelty kivillä niin, että patsaan pintaan on tullut kolhuja. Paikalla, patsaan juurella, oli alkuviikosta myös rikkoutuneet silmälasit.

Parikkalan Kalevalaisten naisten paikalle muutama vuosi sitten, muun muassa kansalaiskeräyksen avulla, hankkima patsas maksoi noin 30 000 euroa, eikä sen korjaaminenkaan lienee halpaa. Patsaasta vastaa nykyään Parikkalan kunta, jonka huomaan yhdistys on patsaan luovuttanut.

Alueella on kameravalvonta, mutta kameran kuvan laatu on kunnan teknisen toimen mukaan heikko. Pari viikkoa sitten rakentamispäällikkö Vesa Berg lupaili, että kamera-asia laitetaan kuntoon "heti".  Tähän aamuun mennessä toimitus ei kuitenkaan ole saanut varmistusta siitä, onko torille mahdollisesti jo asennettu uusi kamera.

Tori-ilkivalta ja nuorten mopoilu keskustassa ovat puhuttaneet parikkalalaisia paljon ainakin sosiaalisessa mediassa. Torille toivotaan kunnon kameroita – ja myös vanhempia katsomaan lastensa puuhien perään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta