Julkaistu 
Aleksi Keränen

Roosa nauha -päivää vietetään huomenna

Nauhassa näkyvä kesyttämätön siveltimen veto edustaa rajattomuutta. Syöpäsäätiö Nauhassa näkyvä kesyttämätön siveltimen veto edustaa rajattomuutta.

Tämän syksyn Roosa nauha -keräys alkoi 23. syyskuuta ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Roosa nauha -päivää vietetään huomenna perjantaina 8. lokakuuta.

Saimaan Syöpäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Niina Turunen kertoo yhdistyksen olleen vielä varovainen erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Esimerkiksi Roosa nauha -lipaskeräystäkään ei voida toteuttaa Syöpäsäätiön ohjeistuksen vuoksi. Siksi Parikkalan-Rautjärven seudullakaan ei järjestetä tänä vuonna Roosa nauha -tapahtumia, vaan lähin on huomenna Imatran K-Citymarketilla, Turunen sanoo.

Koko Etelä-Karjalan alueen neuvontahoitajana toimiva sairaanhoitaja Jaana Lemetyinen kertoo menneen kesän ja alkaneen syksyn olleen toiminnan kannalta edelleen haasteellisia koronatilanteen vuoksi.

– Nyt on pystytty pikkuhiljaa järjestämään lähitapahtumia, kuten vertaisryhmiä. Ihmiset ovat uskaltautuneet lähtemään mukaan toimintaan. Toivomme, että Roosa nauha -keräyksen osalta tilanne olisi ensi vuonna jo toinen.

Valtakunnallisen Roosa nauha -kampanjan osana järjestetään mahdollisuus osallistua Roosa juoksu -lenkille. Ainoana tehtävänä on liikkua roosan nauhan muotoinen lenkki ja lahjoittaa euro jokaiselta kilometriltä valtakunnalliseen Roosa-pottiin. Juoksu on ajasta ja paikasta riippumaton.

Ettei kukaan jäisi yksin

Saimaan Syöpäyhdistyksellä on Parikkalan-Rautjärven alueella noin kaksisataa jäsentä. Yhdistyksen palveluiden käyttö ei edellytä jäsenyyttä ja esimerkiksi neuvontahoitajan tuki- ja neuvontapalvelut ovat maksuttomia.

– Otamme mielellämme uusia vapaaehtoistoimijoita mukaan, sillä siten esimerkiksi syöpään sairastuneiden tai heidän läheistensä vertaisryhmiä voitaisiin käynnistää sillä seudulla. Kannustan muutenkin ottamaan yhteyttä Etelä-Karjalan alueesta vastaavaan neuvontahoitajaamme Jaana Lemetyiseen tai Savonlinnan neuvontahoitaja Janna Puuruseen, Niina Turunen kertoo.

Heiltä saa tukea ja apua puhelimitse, kotikäyntikin on mahdollista.

– Neuvonantajana tarjoan keskustelua ja neuvontaa itse syöpäsairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen sairauden eri vaiheissa sekä kaikille niille, joita syöpään liittyvät kysymykset huolestuttavat, Jaana Lemetyinen toimenkuvansa tiivistää.

– Jos seudulta löytyy henkilöitä, joita syöpä on koskettanut ja on syntynyt halua osallistua merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan, kannustan ottamaan yhteyttä yhdistykseen. Tavoitteemme on, ettei kukaan jäisi yksin syövän osuessa kohdalle ja tukihenkilöitä sekä vertaistukea tarvitaan eri puolilla Etelä-Karjalaa, Niina Turunen painottaa.

Kommentoi

Hae sivuilta