Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Sinileväkesä oli rauhallinen Kaakkois-Suomessa

Uukuniemeltä tuli kesällä levähavainto. Elina Hyvärinen Uukuniemeltä tuli kesällä levähavainto.

Sinilevää havaittiin kesällä yllättävän vähän.
Kaakkois-Suomen virallisen leväseurannan havaintopaikoillakin kesä sujui rauhallisesti. Suurimmalla osalla järvistä ei levää havaittu kuin joitakin yksittäisiä kertoja.
Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen mukaan runsaasti levää havaittiin Etelä-Karjalassa kesän aikana kolmella havaintopaikalla, Saimaan Huhtiniemessä, Simpelejärven Rantapuiston uimarannalla ja Haapajärvellä Lappeenrannassa.
Imatran Immalanjärvellä oli viime kesänä ainut havaintopaikka, jossa kerran havaittiin erittäin runsaasti levää. Sielläkin havaintoja oli vain yksi, muuten järvellä ei sinilevää ole havaittu ollenkaan.
Leväbarometrissä ensimmäinen sisävesien levähavaintojen runsastuminen oli juhannuksen tietämissä ja toinen piikki on heinäkuun puolessa välissä. Kesäkuussa Uukuniemen kirkonkylältäkin tuli havainto runsaista levälautoista.
Sinilevätilanne on vaihdellut kesän aikana sekä järvillä että merialueilla valtakunnallisestikin. Sisävesilläkin kevään ja alkukesän aurinkoinen ja tyyni sää sekä lämpimät vedet kiihdyttivät sinilevien kasvua, minkä seurauksena levät alkoivat runsastua monilla leväseurannan havaintopaikoilla. Tästä huolimatta havaintopaikoilla sinileväkukintoja havaittiin heinäkuun puolivälin jälkeen suurimmassa osassa maata keskimääräistä vähemmän, todetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tiedotteessa.
Sinilevähavaintoja kerättiin Järvi-meriwikiin vielä syyskuunkin ajan, mutta Kaakkois-Suomessa ei vakiohavaintopaikoilla levää ole havaittu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta