Julkaistu 
Aleksi Keränen

Rautjärven kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat toivovat päätöksiä koko kunnan hyväksi

Vasemmalla Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Josefina Nissilä (sd.), keskellä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taina Lonka (kesk.) ja oikealla kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Lankinen (kesk.). Aleksi Keränen Vasemmalla Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Josefina Nissilä (sd.), keskellä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taina Lonka (kesk.) ja oikealla kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Lankinen (kesk.).

Rautjärven kunnanvaltuuston uudella puheenjohtajalla Taina Longalla (kesk.) pyörähti käyntiin seitsemäs valtuustokausi. Kaksi ensimmäistä kauttaan hän istui teknisessä lautakunnassa, ensin jäsenenä ja toisella kaudellaan puheenjohtajana. Seuraavalla kaudella hän oli valtuuston puheenjohtaja, jonka jälkeen kolme viimeisintä kautta kunnanhallituksen puheenjohtajana.
Lonka kuvailee itseään napakaksi, oikeudenmukaiseksi ja sovittelevaksi puheenjohtajaksi.
– Toivon, että hoidamme kuntalaisten yhteisiä asioita ilman, että tehdään liikaa valtakunnallista politiikkaa. Keskitytään omiin päätöksiin taloudellisuuden ja tasapuolisuuden puitteissa. Välillä päätöksenteko ei ole kivaa, kun joutuu tekemään talouden näkökulmasta epämiellyttäviä ratkaisuja. Siitä huolimatta jo sovitut asiat pitää viedä loppuun saakka, ei livetä matkalla.
Hän toivoo valtuustossa käsiteltäviin asioihin perehdyttävän jo etukäteen.
– Tällöin viranhaltijoiden ei kokouksen aikana tarvitse selvittää uudestaan jo papereissa olevia asioita. toivon myös, että kunnioitamme toistemme mielipiteitä ja ymmärrämme, että voi olla eri mieltäkin, mutta päätöksenteossa äänienemmistö ratkaisee ja silloin pulinat pois.
– Meillä on yksi Rautjärven kunta, ei Simpele eikä Asemanseutu tai joku muu kylä. Kylät antavat elinvoimaa kunnalle, hyödynnetään ne ja kyläläisten tekeminen kokonaisuutena, niin saadaan viihtyvyyttä ja asuinkelpoisuutta vaarista vauvaan.
Lonka painottaa valtuutettujen ja varavaltuutettujen olevan kuntalaisten edustajia päätöksenteossa.
– Siksi kuntalaisilla on oikeus tuoda kauttamme asioita kunnan tutkittavaksi tai sitten kuntalainen voi tehdä kansalaisaloitteen.

Kunnanhallitus uusiutuu

Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtajaksi nousevalla Josefina Nissilällä (sd.) alkoi toinen valtuustokausi. Viime kaudella hän oli hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja, joten sekä kunnanhallituksessa että sen puheenjohtajana toimiminen ovat hänelle uutta.
– Rautjärven kunnanhallitus saa miusta puheenjohtajan, joka ei ole kangistunut kaavoihin, luottaa tulevaan ja haluaa edistää asioita. Henkilökohtaisesti yritän myös aina suhtautua asioihin positiivisen kautta enkä pelkää haasteita.
Nissilä toivoo, että maanantaina käyntiin napautettu valtuustokausi ei olisi yhtä värikäs kuin edellinen.
– Toivoisin, että tällä valtuustokaudella päästäisin rakentamaan Rautjärvestä nykyistä parempaa kuntaa sen asukkaille ja että sen rakentaminen onnistuisi sovussa yli puoluerajojen. Viime kaudella oli liikaa alueellista vastakkainasettelua, joka ei mielestäni palvele ketään. Tästä tulisi päästä eroon ja keskittyä rakentamaan yhdessä elinvoimaista kuntaa.
Uusi puheenjohtaja muistuttaa kunnanhallituksen uusiutuneen muutenkin rajulla kädellä: Mikko Kyröläinen (sd.) on ainoa, joka on ollut aiemmin kunnanhallituksessa.
– Uusia ajatuksia ja näkemyksiä on siis varmasti. Kunnanhallituksen puheenjohtajana haluaisin toivottaa kaikille rauhallista valtuustokautta ja toivon, että puolueiden välinen yhteistyö sujuu hyvin. Toivon myös, että jokainen valtuutettu ja varavaltuutettu harkitsee omaa käyttäytymistään ja sanojaan sekä valtuustosalissa että esimerkiksi sosiaalisessa mediassakin.

Rautjärven kunnanvaltuuston eri lautakuntiin ja edustajikseen maakunnallisiin toimielimiin v. 2021-2025 valitsemat

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kunnanhallitus: pj Josefina Nissilä (henk.koht. varajäsen Mirja Vaittinen), vpj Pekka Lankinen (Hannu Hyrkäs), Mikko Kyröläinen (Harri Vuorela), Maija Lambert (Minna Rasimus), Petri Vento (Jukka Valkeapää).
Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunta: pj Mirja Vaittinen (Mikko Kyröläinen), vpj Tapani Hämäläinen (Minna Rasimus), Päivi Sivenius (Petri Vento).
Elinympäristölautakunta: pj Teemu Europaeus (Pasi Viinanen), vpj Mirja Vaittinen (Sanna Hallikainen), Jarmo Kolehmainen (Petri Ilvonen), Anssi Rita (Kari Pulkkinen), Päivi Sivenius (Tellervo Heikkilä).
Hyvinvointilautakunta: pj Timo Paajanen (Jouni Kontiokorpi), vpj Minna Rasimus (Heidi Soikkeli), Satu Piik (Johanna Karvinen), Teemu Soikkeli (Hannu Hyrkäs), Esa Ilves (Harri Lunkka).
Liikelaitos- ja lupajohtokunta: pj Ossi Tauriainen (Tommi Viinanen), vpj Harri Huhtanen (Jani Kosunen), Anita Puhakka (Heidi Soikkeli).
Tarkastuslautakunta: pj Tapani Hämäläinen (Pasi Viinanen), vpj Satu Piik (Timo Tilli), Sanna Hallikainen (Johanna Karvinen).
Keskusvaalilautakunta: pj Pentti Joronen, vpj Tellervo Heikkilä, Juha Poutanen, Tuula Kukkonen, Harri Lunkka. Varajäsenet kutsumisjärjestyksessä: Paavo Löppönen, Helena Lensu-Saukkonen, Juhani Laine, Esa Kourujärvi, Seija Staven.
Kuntayhtymäedustajat toimikaudelle 2021-2025: Eksote: Mirja Vaittinen (Sanna Hallikainen), Taina Lonka (Pekka Lankinen). Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä: Mirja Vaittinen (Satu Piik). Etelä-Karjalan maakuntaliitto: Päivi Sivenius (Petri Vento).
Yhteislautakuntien jäsenet 2021-2025: Etelä-Karjalan pelastuslautakunta: Liisa Terävä. Imatran seudun ympäristölautakunta: vpj Teemu Europaeus (Maija Lambert). Jätelautakunta: Rautjärven kunnalla ei edustusta.
Valinnat muihin tehtäviin valtuustokaudeksi 2021-2025: Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallitus: jäsen Minna Rasimus (Tapani Hämäläinen). Käräjäoikeuden lautamies: Minna Rasimus. Kiinteistötoimituksen uskotut miehet: Terho Kemppinen, Helena Lensu-Saukkonen, Anssi Hakman, Saara Siitonen, Tellervo Heikkilä, Mika Hanski. Poliisin neuvottelukunta: edustaja Ossi Tauriainen (Ossi Kolehmainen).

Kommentoi

Hae sivuilta