Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kolmen viikon koronasulku - YLE: Etelä-Karjala leviämisvaiheen alueeksi

Väestörokotukset alkoivat Parikkalassa ja Rautjärvellä tämän viikon alussa. Eksoten mukaan Etelä-Karjalassa on ensimmäisen rokotteen saanut lähes 10 000 henkilöä, mikä on kahdeksan prosenttia eteläkarjalaisista. Aleksi Keränen Väestörokotukset alkoivat Parikkalassa ja Rautjärvellä tämän viikon alussa. Eksoten mukaan Etelä-Karjalassa on ensimmäisen rokotteen saanut lähes 10 000 henkilöä, mikä on kahdeksan prosenttia eteläkarjalaisista.

Suomi siirtyy koronapandemian takia poikkeusoloihin. Valtioneuvostolla on valmius päättää poikkeusoloihin siirtymisestä ensi viikolla.
Hallituksen torstaisen tiedotustilaisuuden mukaan poikkeusolojen takia Suomessa alkaa maaliskuun 8. päivästä lähtien kolmen viikon sulkutila.
Sulkutila tarkoittaa muun muassa sitä, että leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.
Lisäksi ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi kolmeksi viikoksi, lukuun ottamatta perustason alueita. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.
Hallitus linjasi lisäksi, että seitsemässä sairaanhoitopiireissä otetaan heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Tiukempia rajoituksia suositellaan myös kiihtymisvaiheen alueille.
Etelä-Karjala on ollut koronapandemiassa kiihtymisvaiheen alue, mutta YLEn Lappeenrannan radion mukaan Etelä-Karjalakin olisi siirtymässä leviämisvaiheeseen.

Poikkeusolot ja kakkostason rajoitukset tulevat vaikuttamaan myös Parikkalassa ja Rautjärvellä.
Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen toteaa, että poikkeusoloja koskeva virkamiesvalmistelu on vasta käynnissä ja linjaukset tulevat tarkentumaan. Maakunnallisesti asiaa pohditaan tänään torstaina ja Parikkalaa koskevia asioita perjantaina.
Huuskonen kuitenkin arvioi, että esimerkiksi koulua koskevat etäkoulutoimenpiteet tulevat voimaan 8. maaliskuuta.
Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila toteaa, että valtioneuvoston ilmoituksen perusteella kunnan tilojen käyttöä rajoitetaan sekä lukio ja yläkoulu siirtyvät etäopetukseen.
– Koulu tiedottaa järjestelyistä Vilman kautta huoltajille, toteaa Anttila.
Rautjärven kunnan valmiusjohtoryhmä kokoontuu uuden tilanteen takia perjantaiaamuna ja uudet toimenpiteet päätetään viimeistään tiistaina.

Korjattu maaliskuun 8. päivä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta