Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Rajanylityksestä koronatestiin

Kolmikannan ylityspaikalla on käytössä THL:n koronaohjeistus rekkakuskeille, kerrotaan Eksotesta. Anssi Kemppinen Kolmikannan ylityspaikalla on käytössä THL:n koronaohjeistus rekkakuskeille, kerrotaan Eksotesta.

Eksote ja Kymsote aloittivat tiistaina koronaan liittyvän pilottimallin Kaakkois-Suomen rajanylityspaikalla. Sairaanhoitopiirit tekevät asiassa yhteistyötä Rajan kanssa.
Eksotella uudenlainen toimintamalli koskee henkilöliikenteen ylittäjiä Imatralla ja Nuijamaalla.
Eksoten turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen kertoo käytännöstä, että Rajavartiolaitos antaa Eksoten tekemän lomakkeen sovittujen kriteerien perusteella rajanylittäjille ja toimittaa sen Eksoten tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Tartuntatautilääkäri jatkaa tämän jälkeen yhteydenpitoa ylittäjän kanssa.
Kymsote taas tekee omilla rajoilla henkilöliikenteen rajanylittäjille koronavirustestejä.
Pilotointiaika kestää helmikuun 7. päivään. Pilottien suunnitteluun ovat osallistuneet Eksoten ja Kymsoten kuntayhtymien lisäksi STM:n valmiusyksikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Aluehallintovirasto, HUS Diagnostiikka, Kaakkois-Suomen rajavartiosto sekä Tulli. Uusien pilottimallien taustalla on se, että valtakunnallisesti on toivottu tehostettavan rajojen terveysturvallisuutta ja tiedostettu koronan leviämisen haasteet rajoilla.
Parikkalan rajanylityspaikan kautta kulkee enimmäkseen rekkoja.
– Kolmikannassa on rekkaliikennettä, joiden osalta THL ohjeistaa heitä rajan toimesta tapahtuvalla ohjauksella, sanoo Kapulainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta