Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rokotekyselyt ruuhkauttaneet Eksoten puhelinpalvelua

Koronarokotteita tarvitaan lisää, jotta rokottaminen pääsisi vauhtiin. Niko Jouhkimainen Koronarokotteita tarvitaan lisää, jotta rokottaminen pääsisi vauhtiin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri pyytää, etteivät alueen asukkaat soittaisi tällä hetkellä Eksoten ajanvarausnumeroin kysyäkseen lisätietoja rokotteista, sillä puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet viikolla 2 koronavirusrokotteeseen liittyvistä kyselyistä.
Kunhan koronarokotteita saadaan Etelä-Karjalaan lisää, tulee Eksote lähettämään rokotteeseen oikeutetuille henkilöille vuorollaan kirjeen, josta näkyy varattu aika sekä rokotuspaikka, todetaan Eksoten tiedotteessa.
Kirjeessä on myös ohjeet, miten toimia, ellei aika sovi. Rokotukset tullaan aloittamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeistuksen mukaisesti iäkkäimmistä eli yli 80 vuotta täyttäneistä.
– Kirjeen lisäksi Eksotelta soitetaan iäkkäille, jotta varmistetaan, että kirje on tavoittanut vastaanottajan ja aika varmasti sopii. Jos aika ei sovi tai on jotakin muutakin huomioitavaa, käydään nämä puhelun aikana läpi. Eksote julkaisee vielä ennen rokotusten alkua puhelinnumeron, josta puhelut tulevat. Tällöin puheluun on turvallista vastata, kertoo koronarokotuksista vastaava Sari Kuitto Eksotelta.
Ensimmäiseksi rokotuspaikaksi valikoitui Lappeenrannan IsoKristiina useista syistä.
Toistaiseksi Eksote on rokottanut henkilöstöä ja hoivakotien asukkaita sekä Lappeenrannassa että Imatralla.
Jos Euroopan lääkevirasto (EMA) antaa AstraZenecan rokotteelle myyntiluvan ja toimitukset sujuvat, niin väestön rokotukset voidaan mahdollisesti aloittaa helmikuun alkupuolella. Suunnitelmat laajentaa rokotuksia myös muihin kuntiin on tehty ja ne täsmentyvät rokotteiden saatavuuden mukaisesti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta