Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen & Aleksi Keränen

Vuosihoroskooppi 2021

Mitä kaikkea tähdet mahdollisesti kertovat meille juuri tänä vuonna?

Tällä horoskoopilla ei ole tekemistä astrologian kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

Oinas

21.3. - 19.4.

Herkästi innostuvan oinaan uusi vuosi alkaa aina suurilla suunnitelmilla. Ja koska oinaat ovat usein myös hyvin kärsimättömiä, he ovat tehneet mittavan ”to do” -listan jo edellisvuoden puolella.

Ei kannata kuitenkaan ahnehtia liikaa! Jos sinne kuntosalille ei näinä poikkeusaikoina edelleenkään pääse, ainakaan turvallisesti, niin hikitreenin sisällä voi vaihtaa tehokkaaseen sauvakävelyyn raittiissa ulkoilmassa. Eikä maskia tarvita. Ja Simpeleellä voi tietenkin tehdä tehokasta porrastreeniä.

Kesän koittaessa oinaan tekisi mieli vähintään Tallinnan risteilylle, ja jos se odotettu koronarokotevuoro koittaa ennen syksyä, reissu voi hyvinkin toteutua. Kesällä oinaalle koittavat myös odotetut kissanpäivät, sillä aurinko paistaa, Simpelejärvi kimmeltää siinä missä Pyhäjärvi ja Torsakin, ja jäätelö sulaa käsiin.

Joulun alla oinaan ei tarvitse ärsyyntyä, sillä asiat menevät kuten hän haluaa: Parikkalan keskustassakin syttyvät uudet uljaat jouluvalot.

Vinkki vitonen:

R-kioskin tai Pirjon kipsan ovella saattaa tulla vastaan ihminen, jonka tapaamista kiität vielä ensi vuonnakin.

 

Härkä

20.4. - 20.5.

Itsepäinen härkä aikoo uhmata koronaa ja varata itselleen ja matkaseuralleen Turkin reissun heti kevääksi. Ja toki hän on lomansa ansainnutkin pitkän ja poikkeuksellisen vuoden jälkeen. Mutta kannattaa varautua myös siihen, että jos reissu rajoitusten vuoksi peruuntuu, maksettuja matkarahoja saattaa joutua odottamaan takaisin kauan.

Tänä vuonna härän todellakin kannattaa jatkaa sinnikkäästi jo pari vuotta aiemmin Simpelejärven opistossa aloitettuja kieliopintoja tai vastaavaa itsensä sivistämistä, mutta kuten härille sopii, liikaa itseään rasittamatta. Jokainen härkä tietää, että stressi ei kuulu hyvään elämään alkuunkaan.

Nautinnoista pitävän härän kannattaa tänä vuona panostaa myös omaan hyvinvointiin ja käydä ahkerasti hieronnassa, joogassa, energiahoidoissa, tragerterapiassa ja vaikka sointukylvyssä. Muutenkin on hyvä muistaa, että ensisijainen huoltokohde on aina oma keho, ei auto.

Vinkki vitonen:

Tähtien asento kertoo, että härän kannattaa suunnata vaikkapa Assan pubivisaan, sieltä saattaa nimittäin irrota joukkueelle voitto.

 

Kaksonen

21.5. - 20.6.

Vilkas ja utelias kaksonen varaa tänä vuonna aikaa perusteelliseen kotiseutukierrokseen. Vierailulistalla voivat olla esimerkiksi Haukkavuori, Hiitolanjoki, Juhola, Papinniemi ja ortodoksinen autiokylä, Mykkiinkivet, Kuposenmäki ja Likolammen luontopolku sekä uimala.

Nyt kannattaa keskittyä erityisesti huomaamaan, että ihan läheltä voi löytyä kaikki se, mikä on oleellista ja tärkeää. Aina ei siis tarvitse matkustaa satoja kilometrejä kokeakseen ainutlaatuisia elämyksiä tai mennä edes merta edemmäs kalaan. Simpelejärvi antaa hyvin kuhaa ja ahventa.

Kaksosen on erityisen hyvää seuraa myös paikallisilla kesätoreilla, joille kannattaa poiketa ajan kanssa, torikahvin ääressä tavattuja uusiakaan tuttavuuksia kaihtamatta. Arkinen rupattelu saattaa olla lähtökohta elinikäiselle ystävyydelle.

Vinkki vitonen:

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän tarvitsee unta. Mutta jos kärsit aamuöisestä valvomisesta, älä käytä turhia pimeitä tunteja pyörimiseen vaan sytytä valot ja ryhdy lukemaan.

 

Rapu

21.6. - 22.7.

Sopeutuvainen rapu ei ota stressiä ainakaan tautitilanteesta, menipä se mihin suuntaan tahansa. Ja aikansa ilmiöitä seuraavana ihmisenä hän on totta kai rokotusjonossa heti, kun rokotuksen saaminen suinkin on mahdollista.

Kesä on luonnollisesti ravun parasta aikaa. Sen hän ottaa rennosti suunnaten mökkeilemään Papinniemeen, jossa hän aikoo nauttia myös saunalautasta ja toki hiekkarannalla löhöilystä. Rapu myös hyppää mielellään kanssalomailijan veneeseen ja hurauttaa pizzalle Juholaan.

Talvi sen pahemmin kuin syksykään eivät lannista rapua, sillä hän aikoo tänä vuonna lukea hyvää kirjallisuutta, suunnitelmissa on myös parin lehden tilaaminen kotiin. Sen hän tekee jo siitäkin syystä, että postille riittäisi töitä, myös periferiassa.

Suunnitelmiin voisi kuulua myös ”ennesvanhaisen” kirjeystävän haaliminen, siis sellaisen, jolle lähetetään käsin kirjoitettuja kirjeitä.

Vinkki vitonen:

Jos et ole vielä aloittanut, viimeistään nyt on korkea aikaa ryhtyä pitämään päiväkirjaa.

 

Leijona

23.7. - 22.8.

Luova leijona aloittaa tänä vuonna uuden harrastuksen ja se on frisbeegolf. Paras paikka lajin harrastamiseen on ilman muuta Simpeleen Tehtaanpuiston hieno rata, jossa Simpeleen DiscGolf järjestää joka viikko viikkokisat. Niihin leijona osallistuu, ja mitä pidemmälle kesä kuluu, sitä terhakkaammat ovat kunnianhimoisen leijonan heitot. Loppukesästä plakkarissa saattaa jopa olla viikkokisan voitto, tai ainakin toinen sija.

Ei ole mikään ihme, jos leijona Facebookia selaillessaan tai vaikka Assan terassilla istuskellessaan törmää tänä kesänä Siihen oikeaan tai ainakin henkilöön, johon ilman muuta kannattaa tutustua syvemmin. Ja vaikka kohtaaminen ei johtaisikaan mihinkään elämää suurempaan, uudet ihmiset ovat (lähes) aina arvokkaita kuin kultakimpaleet, ja suhteita tulee vaalia hellästi. 

Loppuvuodesta kannattaa panostaa hyvään ja terveelliseen ruokaan, jotta pysyy kunnossa. Hiihtäminenkään ei ole pois suljettua, mikäli lunta tulee.

Vinkki vitonen:

Lue tänä vuonna runo päivässä. Se pitää mielen avoimena.

 

Neitsyt

23.8. - 22.9.

Itsestään ja kunnostaan huolehtiva neitsyt aikoo ylittää tänä vuonna itsensä ja aloittaa uintikauden avannossa jo tammikuussa. Alueella parhaan mahdollisuuden tähän tarjoaa Rautjärvellä sijaitseva Junkkarikämppä, jossa avantoa pidetään auki ja sauna lämpiää säännöllisesti. Rauhallista allasuintia voi harrastaa Saarella, mutta heti samana päivänä, kun Simpelejärvi vapautuu jäistä, neitsyt pulahtaa talven karaisemana luonnonvesiin. Ja kun vesi hieman lämpenee, hän ryhtyy harrastamaan vesijuoksua ja jatkaa luonnonvesikauttaan myöhäiseen syksyyn.

Vesiliikunnan lisäksi neitsyen kannattaa panostaa hyvään ruokaan ja erityisesti keskittyä myös paikallisiin herkkuihin kuten Laatokan portin savuloheen, Iloisen Pässin ja Papinniemen biisoniburgereihin, Juholan aortan repijään ja Hallikaisen mansikoihin. Toki ahkeruuden puuskan iskiessä neitsyt saattaa suunnata myös mustikkametsään.

Tämä vuosi on hyvää aikaa kuunnella hyvää musiikkia. Ja miksei vaikka opetella itsekin soittamaan tai vähintään pyrkiä laulamaan, vaikka Aivinoihin.

Vinkki vitonen:

Ryhdy pitämään unipäiväkirjaa ja pian ymmärrät, että monelle asialle löytyy looginen selitys.

 

Vaaka

23.9. - 23.10.

Vaaka on erinomaisen kyvykäs nauttimaan elämästä myös korona-aikana. Edessä saattaa kuitenkin olla tasapainoilua elämänmuutoksen kanssa. Osa muutoksesta tapahtuu hedonistisuuden kustannuksella, mutta elämänmyönteisyys kuitenkin säilyy vuodesta toiseen. Vaaka ottaa tänäkin vuonna kontaktia toisiin ihmisiin kuin Karjalan parhaalla torilla konsanaan, kuitenkin turvavälit harmonisesti säilyttäen ja käsiään mietteliäänä peseskellen.

Päätöksen tekeminen voi usein olla hankalaa, mutta joskus yksimielisyys löytyy kuin valtuustokauden viimeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa konsanaan. Herkkyys on lähellä koitua kohtaloksi ahdistavampina aikoina, mutta vaa’an kuuloluu kolisee kovalla koetuksella hänen kuunnellessa diplomaattisena ystäviensä sekä rakkaidensa huolia ja murheita. Yksinäisyyttä välillä aiheettomastikin pelkäävälle vaa’alle on rakkauden saralla odotettavissa kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Vinkki vitonen:

Vaa’an ei kuitenkaan sovi näyttää liikoja, ei huomionkaipuutaan tai sitten kilogrammalukemiakaan.

 

Skorpioni

24.10. - 22.11.

Alkemiallisista salaisuuksista kiinnostunut skorpioni pohtii mielessään kuntatalouksien kohenemista. Syvällinen ja terävä skorpioni tietää, ettei viisasten kiveä ei tähän löydy ainakaan Helenansaaren myynnistä. Välillä hän tekee kärpäsestä härkäsen tai itikasta biisonin tavanomaiseksi luisunutta elämäänsä herätelläkseen ja ravistellakseen. Elämän ja kuoleman arvoitusta skorpioni filosofoi katselemalla elämän puunakin esiintynyttä Ukkopetäjää. Huomiokykyisenä hän piikittelee kuntavaaliehdokkaita myös vaiettuina, jopa tabuina pidetyistä asioista: elämää suuremmista mysteereistä kiinnostuneena, dekkareita tankkaavana ja salaliittoteorioita suurkuluttavana skorpioni haluaa löytää totuuden kuntien työilmapiiristä. Kiihkeänä roihuava seksuaalisuus on kuin tuuliviiri, jonka eteen varsinkin nuoret ja vaaleat luomakunnan edustajat ovat seitsemän kertaa seitsemästi langenneet.

Vinkki vitonen:

Skorpionin on ymmärrettävä, ettei kaikki ole mustavalkoista tai yksioikoista. Elämään voi saada värejä vaikkapa kuvataideharrastuksesta.

 

Jousimies

23.11. - 21.12.

Optimistinen ja idealistinen jousimies elää täysillä ja sukeltaa seikkailuihin tulevinakin kuunkiertoina. Sovittelevuudelle onkin tarvetta, vaikka joskus mielipiteiden ja ilmaisun suoruus saisikin aikaan negatiivista mieltä. Pahan veren se ainakin poistaa. Urheilijaa, opettajaa ja filosofia edustavalla jousimiehellä tulevaisuus näyttää kiistatta hyvältä: sekä Rautjärven että Parikkalan liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset, Kirjolaan nousevaa puukoulua hän odottaa luonteensa mukaisesti erittäin kärsimättömänä ja filosofian saralla hän janoaa uutta tietoa koronaluvuista kirjaston antimiin ja pokkareista paikallislehteen. Rakkausrintamalla odotetaan uusia suuntia: erotiikan Haukkavuorelle johdattavat opasteet on merkitty tärkeäksi kehityskohteeksi.

Vinkki vitonen:

Kauaskatseisen ja maailman ääriin halajavan jousimiehenkin on pysyttävä aloillaan. Optimistina hän löytää todellisen haasteen uuden kielen opiskelusta.

 

Kauris

22.12. - 19.1.

Järjestelmällisyyteen ja hyvin suunniteltuun elämänmenoon tähtäävä kauris on sitkeä ja kestävä. Merkin nimi tulee latinan vuohta ja sarvea tarkoittavista sanoista ja vuohensarvi onkin terävimmillään työelämässä, jonka kautta kauris itseään pitkälti määrittää. Etätöihin joutumisen hän näkee tulevanakin vuonna mahdollisuutena: hän voi tehdä vielä enemmän ja tulla entistä merkittävämmäksi sekä arvostetummaksi. Organisointikyvylle on käyttöä koronan jälkeisenä aikanakin. Perinteitä kunnioittava kauris toivoo, että erilaisia tapahtumia voitaisiin järjestää tänä vuonna edellistä enemmän. Erityisesti hän odottaa kulttuuriviikkoa sekä antiikki- ja keräilypäiviä eikä pistäisi pahakseen, jos pikkupiikakin päästäisiin valitsemaan ja kansallispukuja ulkoiluttamaan; järjestöihmisiä kun on. Kultturellina merkkinä hän arvostaa paikallisten taiteilijoiden töitä ja mainostaa patsaspuistoa sekä kirjastojen näyttelyitä varsinkin sellaisille, jotka eivät paikkoihin muuten tietään löytäisi. Kauriin tunteettomuus voi tehdä hänestä etäisen ja kylmän kuin kunnan ulkopaikkakuntalaisesta viranhaltijasta.

Vinkki vitonen:

Kehosta polvia ja sääriä hallitseva kauris löytää itselleen mainiolla todennäköisyydellä sirosorkkaisen kumppanin.

 

Vesimies

20.1. - 19.2.

Boheemi, avara ja herkkä. Suuri oivaltaja, joka näkee tulevaisuuden verhon läpi. Näin kuvataan vesimiestä, outoinakin pidettyjen ihmisten tähtimerkkiä. Tänä vuonna verhon läpi näkeminen liittyy koronarokotteen ottamiseen, kun hän näkee hoitajan rokoteannosta pistovalmiuteen viimeistelevän. Yhteiskuntaa sekä veljeyttä symboloivana merkkinä hän ottaa rokotteen mielellään ja pitää huolen, että kaikki hänen läheisensäkin koronapiikille kipaisevat.

Jotkut periaatteet ovat kuitenkin järkähtämättömiä: korona-ajan mukanaan tuoma itsenäisyyden ja oma-aloitteellisuuden korostuminen on työhönsä muiden silmiin hieman hajamielisyyttä huokuenkin uppoavan vesimiehen elinehto. Hän on oman elämänsä uukuniemeläinen, uudistushaluinen oman uransa uurtaja.

Syöminen ja nukkuminen kaipaavat kuitenkin säännöllisyyttä eikä urheiluseuran jäsenyyskään tekisi pahaa, varsinkaan keski-ikäiselle miesvesimiesoletetulle.

Vinkki vitonen:

Vesimies väläyttää jääräpäisyyttään ja viettää tipattoman tammikuun tehdäkseen nimelleen kunniaa.

 

Kalat

20.2. - 20.3.

Kalaihmiset ovat tunteellisia ja vuodenaikansa mukaisesti hyvin herkkiä ympärillään tapahtuville mielialan muutoksille. He katselevat maailmanmenoa haavehuuruisten silmälasien läpi. Tämä itsessään ei vielä koidu harmiksi, mutta kalojen on varottava vahvan virran vietäväksi joutumista. Yksi tällainen on Hiitolanjoki, jonka varrelta aletaan poistamaan vanhoja voimaloita.

He ovat melko pitkälti joko tai -ihmisiä, joko välinpitämättömiä tai hyvinkin fanaattisia, elämän aallonpohjissa myös herkästi masentuvia. Luovina ihmisinä heillä on kuitenkin hyvin vilkas mielikuvitus, joka on pitänyt pään vedenpinnan tasolla synkimpinäkin koronakuukausina. Kykyjen vähättely, vaatimattomuus, itseluottamuksen puute ja ujous ovat kuin karjalaisesta kansanperinteestä: ei miun takia huoli, en mie ossaa. Kyllä huolii ja varmasti osaa!

Vinkki vitonen:

Tulevaksi vuodeksi kalojen on muututtava Simpeleen siioista härskimmiksi hauiksi: ideoita on täystyrmäyksenkin uhalla pragmaattisesti paalutettava hallituselimien käsittelyyn.

Kommentoi

Hae sivuilta