Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Tiukempia koronasuosituksia - raja 20 hengen tilaisuuksiin ja lukiot etäopetukseen

Etelä-Karjalan COVID-19 tilannekuvaryhmä asettaa tiukempia koronasuosituksia.
Tilannekuvaryhmän mukaan koronavirusepidemia on siirtynyt Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheeseen.
Torstaista lähtien astuvat voimaan rajoitukset, jolloin esimerkiksi voi järjestää enää alle 20 hengen tilaisuuksia. Tällöinkin on noudatettava THL:n antamia ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Tällä hetkellä Etelä-Karjalassa on voimassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston kielto yli 50 hengen kokoontumisista, mutta Eksoten mukaan AVIn päätös tiukkenee 20 hengen rajaan kiihtymisvaiheluokituksen takia.
Yksityistilaisuuksien kohdalla säilyy tilannekuvaryhmän asettama 10 hengen kokoontumisrajoitus.
Torstaina 3. joulukuuta tulee voimaan lisäksi muitakin tiukempia suosituksia viranomaisille, väestölle, toiminnan harjoittajille ja opetuksen järjestäjille.
Toisen asteen opetus suositellaan siirrettäväksi etäopetukseen maanantaista 7. joulukuuta lähtien. Parikkalassa ja Rautjärvellä se tarkoittaisi lukioita.
Kirjastojen tapahtumat perutaan ja esimerkiksi lehtien lukusalit suositellaan suljettaviksi. Museoiden ja nuorisotilojen asiakasmäärät rajataan 20 henkeen.
Myös harrastustoimintaan tulee rajoituksia. Esimerkiksi yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi joukkue- ja kontaktilajeissa.
Matkustamista tulee välttää niin Suomen ja Venäjän välillä. Lisäksi liikkumista Etelä-Karjalaa vaikeammille koronavirustilanteen alueille tulee välttää.
Myös etätyötä suositellaan.
Lisäksi on voimassa tilannekuvatyöryhmän viime viikolla antama vahva maskisuositus.
– Nyt voimme vielä vaikuttaa siihen, että epidemia Etelä-Karjalassa pysähtyy tähän kiihtymisvaiheeseen. Jokaiselta kansalaiselta vaaditaan nyt vastuullisia toimia, painottaa alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta