Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Kettu ja haudankaivaja viikonloppuna Parikkalassa

Dokumenttielokuvan pääosissa ovat haudankaivaja ja ITE-taiteilija Marko Ruuskanen sekä miehen seurassa viihtyvä Kaapo-kettu. Juha Taskinen Dokumenttielokuvan pääosissa ovat haudankaivaja ja ITE-taiteilija Marko Ruuskanen sekä miehen seurassa viihtyvä Kaapo-kettu.

Parikkalalaisen KinoPatteryn syksyn viimeiset elokuvat esitetään tulevana viikonloppuna Harjulinnassa.
Toinen, Kettu ja haudankaivaja, valmistui viime keväänä, ja sitä on esitetty aiemmin vain muutamia kertoja Savonlinnassa. Dokumenttielokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut saimaannorpan puolestapuhujana profiloitunut kirjailija ja dokumentaristi Juha Taskinen.
Elokuvan pääosassa on savonlinnalainen haudankaivaja, suntio ja ITE-taiteilija Marko Ruuskanen, ”sivupääosassa” hautuumaalla Ruuskasen seurassa viihtyvä Kaapoksi ristitty kettu.
– En tuntenut Markoa ennen kuin pyysin audienssia Talvisalon hautausmaalle. Olin nähnyt Facebookissa kuvia hautausmaalla vierailevasta ketusta ja tiesin, että Marko on henkilö, jonka monet Savonlinnassa tuntevat, Taskinen taustoittaa. Dokumenttia tehdessään hän sai tutustua ”uniikkiin persoonaan” ja ”Robin Hoodiin” joka myös valmistaa ja myy sydänlinnunpönttöjä kulttuurin, kuten savonlinnalaisen Kulttuurikellarin hyväksi. Myös osa elokuvan lipputuloista menee linnunpönttömateriaaleihin.
– Dokumenttia kuvatessa ei otettu paineita, sitä tehtiin ihan pääosien esittäjien ehdoilla ja talkoohengessä, Taskinen kertoo.
Viikonlopun toinen elokuva on suomalaisvirolaisen yhteistyön tulos, Veiko Õunpuun ohjaama ”pohjoinen western” Viimeiset, jonka tapahtumat sijoittuvat Lapin tunturialueille ja siellä sijaitsevalle kaivokselle.
Riitta Rissanen KinoPatterysta kertoo, että elokuvien esitystä on tarkoitus jatkaa, koronan salliessa, heti tammikuun alussa. Silloin esitetään 70 on vain numero, Tunturin tarina sekä Pertsa ja Kilu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta