Julkaistu 
Aleksi Keränen

Lippikseen kiinnitettävä visiiri on kevyt kantaa

Caki ja Emina Bogucanin ovat käyttäneet lippisvisiireitä kuluneen viikon ajan. Aleksi Keränen Caki ja Emina Bogucanin ovat käyttäneet lippisvisiireitä kuluneen viikon ajan.

Laatokan Portin yrittäjä Caki Bogucanin on kehitellyt lippalakkiin kiinnitettävän kevytvisiirin. Idea on patentoitu ja CE-sertifiointi on työn alla yhteistyössä Spede-Idea Oy:n kanssa.

Lippalakkiin kiinnitettävän visiirin syvyyssäätönä toimii lippa – mitä syvemmälle visiirin lippaan asettaa, sitä lähempänä se kasvoja on. Suojapleksin kulman voi säätää kolmeen eri asentoon. Sen lisäksi, että visiiri on helppo asentaa, on se myös helppo pitää puhtaana. Visiiriä voi käyttää silmälasien kanssa, se ei huurustu helposti ja sitä voi käyttää vaivatta sekä sisällä että ulkona.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Visiiri on valmistettu kirkkaasta ja UV-suojatusta polykarbonaatista ja on uudelleen käytettävää mallia. Huoltotoimenpiteiksi käyvät desinfiointi sekä lämpimällä saippuavedellä pesu.

Idea rypälerasian kannesta

Caki kertoo saaneensa idean koronapandemian iskettyä keväällä ja miettineensä, miten voisi suojata itseään ja muita viruksen leviämiseltä.

– Asiakkaiden suojeleminen on tärkeää. Kokeilin erilaisia muovisuojia ja yksi niistä oli kaupasta ostettu viinirypälerasia. Otin siitä kannen, laitoin niitillä lippalakkiin kiinni ja siitä se lähti, kevyt ja huomaamaton visiiri. Se päässä voi vaikka syödä.

– Jos lippis pysyy mukana, visiiri kulkee myös.

Tullut tällä viikolla

Idealampun sytyttyä hän soitti vanhalle ystävälleen Raimo Kaukiselle, joka on ammatiltaan keksijä ja Spede-Idean toimitusjohtaja.

– Hän sanoi, että tämä on erinomainen idea: lippis, joka on kevyt eikä häiritse. Annoin idean Raimolle eteenpäin kehitettäväksi ja toteutettavaksi. Patentoimisessa on mennyt oma aikansa ja CE-merkintä on myös haussa, idean isä kertoo.

– Caki soitti minulle tästä hyvästä tuoteideasta, että voisinko suunnitella lippaan kiinnitettävän suojavisiirin, suunnittelusta ja tuotteistuksesta vastannut Raimo Kaukinen sanoo.

Visiiri on ollut Cakilla sekä hänen vaimollaan Eminalla tämän viikon ajan käytössä. Cakin suunnittelemia kevytvisiireitä voi ostaa Laatokan Portin lisäksi Spede-Idean verkkokaupasta.

– Olen ylpeä tästä ideasta. Tämä on kotimainen tuote, jolle on toivottavasti käyttöä, Caki kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta