Julkaistu 
Aleksi Keränen

Kotihoito Pouta vuoden parikkalalainen yritys

Kotihoito Poudan Risto ja Pirjo Poutanen saivat Vuoden yrityksen palkinnon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Torikalta. Aleksi Keränen Kotihoito Poudan Risto ja Pirjo Poutanen saivat Vuoden yrityksen palkinnon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Torikalta.

Parikkalan Yrittäjät palkitsi Kotihoito Poudan vuoden yritykseksi tänään järjestetyssä vuosittaisessa juhlassaan. Koitsanlahden eräasemalla järjestetyissä pikkujouluiluakin sisältäneissä juhlallisuuksissa palkinnon jakajana toimi yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Torikka.

– Hyvältähän se tuntuu saada tunnustusta pitkästä urasta, Poudan yrittäjä Pirjo Poutanen kertoi tunnelmistaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vaikka Kotihoito Pouta on perustettu vuonna 2012, on hänellä ja hoitoyrityksen kumppani Ristolla yrittäjyyskokemusta jo päälle 25 vuoden ajalta.

– Kun aloitimme, ei Parikkalassa ollut muita alan yrittäjiä, Risto Poutanen sanoi.

– Olimme ensimmäisiä ihan koko Suomen mittakaavassa, Pirjo täydensi.

Työtä riittänyt

Tämä vuosi on mennyt töiden merkeissä.

– Uutena hommana on tullut suojainten käyttö. Koronan myötä asiointikäyntejä on ollut enemmän, Risto vuoden antia arvioi.

– Meillä ei ole työn määrä muuttunut. Me olemme käyttäneet maskeja kahdeksan kuukautta ja uskon, että suojaimet ovat tulleet jäädäkseen hoitoalalle, Pirjo jatkoi.

Poutaset ovat joutuneet kaventamaan normaalia elämäänsä, kuten toki kaikki muutkin.

– Ei ole ketään, jota tämä ei olisi koskettanut, he tuumasivat.

Enemmän kuin hoitotyötä

Seuraavan puolivuotisen suunnitelmia kysyttäessä ensimmäinen askel löytyy maanantailta: silloin palataan töihin. Marraskuun loppupuolella Poutaset lähtevät 16-henkisen perheensä kanssa Lappiin.

– Meille perhe on hyvin tärkeä. Varsinkin pitkässä juoksussa on jaksamisen kannalta tärkeää päästä välillä reissuun, Pirjo ja Risto sanoivat.

Paikallisten hyvinvointiyrittäjien tiivis verkosto on toinen tärkeä asia. Verkosto on noussut erittäin tärkeäksi mahdollistajaksi eri yrittäjien lomien pitämisen kannalta, kun yrittäjät lomittavat toisiaan. Poutastenkin Lapin-reissun lomittajina toimii kolme eri yritystä.

Molemmille Poutasille työssä on tärkeintä asiakkaat.

– Asiakaskäynneillä meillä on vartin sijaan varattuna tunti. Ei ole myöskään sellaista asiaa, mistä sanotaan, ettei se meille kuulu. Selvitetään sitten, kenen kautta asia hoituisi, Pirjo Poutanen kertoi.

– Tämä on enemmän kuin pelkkää hoitotyötä. Mökkitalkkarointi on vastapainoa hoitotyölle, Risto sanoi.

Uranvaihdolle ei ole tarvetta ja työt jatkuvat asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Kunnioittavalla työotteella mennään, vuoden parikkalalaiset yrittäjät filosofiansa kiteyttivät.

Kommentoi

Hae sivuilta