Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Parikkalan-Rautjärven Sanomat mukana fuusiossa

Kuusi paikallislehteä yhdistyy saman yhtiön alle. Esa Nevalainen Kuusi paikallislehteä yhdistyy saman yhtiön alle.

PunaMusta Media Oyj vahvistaa Pohjois- ja Etelä-Karjalan paikallislehtitoimintaansa fuusiolla.
Vuoden 2021 huhtikuussa syntyvässä yritysten liittymässä kuusi paikallislehteä keskittyy yhden kustannusyhtiön alle.
Aiemmin Outokummun Seutua ja Pielisjokiseutua kustantaneen Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy:n lehtiperheeseen liittyvät Ylä-Karjala, Lieksan Lehti, Pogostan Sanomat sekä Parikkalan-Rautjärven Sanomat. Kaikkia liittyviä lehtiä on aiemmin kustantanut oma erillisyhtiö, kuten Parikkalan-Rautjärven Sanomia Keski-Karjalan Kustannus Oy. Yhtiöiden hallitukset hyväksyivät sulautumissuunnitelmat lokakuun alussa, todetaan PunaMustan keskiviikkona annetussa tiedotteessa.
Yhdistyvien yhtiöiden palveluksessa toimii 31 paikallislehtialan ammattilaista.
Parikkalan-Rautjärven Sanomien ja muiden lehtien ilmestymiseen tai paikalliseen tekemiseen yhdistymisellä ei ole vaikutusta.
Fuusio mahdollistaa kuitenkin muun muassa mediamyynnissä nykyistä laajempia ja asiakaslähtöisempiä ratkaisuja. Samalla uudessa yhtiössä saadaan leveämpiä hartioita ja yhteistyön tuomia hyötyjä myös paikallislehtikenttää koskevaan digimurrokseen.
Fuusioituvat yhtiöt käyvät marras-joulukuun 2020 aikana yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein. Mahdolliset henkilöstövaikutukset koskevat enintään neljää henkilöä.
Vuonna 2007 perustetun Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy:n toimitusjohtajana jatkaa yhtiötä vuodesta 2013 johtanut Esa Nevalainen, joka on toiminut saman ajan myös Outokummun Seudun päätoimittajana.
PunaMusta Media Oyj:n omistuksessa on myös esimerkiksi sanomalehti Karjalainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta