Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärvi nostaa tuloveroprosenttia, Parikkala ei

Valtuustot päättävät tuloveroprosentit. Verohallinto Valtuustot päättävät tuloveroprosentit.

Rautjärven kunta on nostamassa kunnan tuloveroveroprosenttia.
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että veroprosentti nousee 0,75 prosenttiyksikköä eli 20,5 prosentista 21,25 prosenttiin.
Nosto on yksi toimenpiteistä, joilla kunnan talous saadaan ensi vuonna tasapainoiseksi. Lisäksi kunta tekee säästötoimenpiteitä palveluihin, henkilöstöön ja käyttötalouteen.
Tuloveroprosentin korottaminen 0,75 prosenttiyksiköllä tuottaa noin 344 000 veroeuroa lisää. Rautjärvi nostaa myös kiinteistöveroa 0,1 prosenttiyksikköä, mikä taas tuottaa noin 106 000 euroa.
Kunnan tämän vuoden tulos näyttää tämän hetken laskelmien mukaan yli miljoona euroa paremmalta, kuin on arvioitu talousarviossa. Veroprosenttien korotukset silti tarvitaan.
Kunnanjohtaja Harri Anttilan mukaan tulosparannuksen syynä on se, että aiemmin tehdyt talouden säästötoimet ovat jo käytössä ja ne tuovat jo säästöjä.
Parikkalan taas säilyttää nykyiset veroprosenttinsa.
Parikkalan kunnanhallitus päätti tiistaina esittää valtuustolle, että kunnan tuloveroprosentti säilyy 20,50 prosentissa.
Kuntaliiton verotuloennusteen mukaan tämän vuoden (2020) verotulot tippuvat noin 300 000 euroa, mutta ensi vuonna verotulot olisi ennusteen mukaan tämän vuoden arvioita suuremmat. Koronaepidemian takia ennusteet sisältävät kuitenkin epävarmuustekijöitä.
Parikkalan kunnanhallitus säilyttäisi myös nykyiset kiinteistöveroprosentit ennallaan.
Viime vuonna Parikkalan kunnanhallitus esitti valtuustolle tuloveroksi 19,5 prosenttia, mutta valtuusto nosti äänestyksen jälkeen tuloveroprosenttia yhden prosenttiyksikön.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta