Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Koitsanlahden hovin puutarhaa kunnostetaan

Parikkalan Koitsanlahdessa sijaitseva vanha lahjoitusmaahovi on nykyään yksityisomistukessa, mutta 1840 rakennetun hovin ovia on muutamana edellisenä kesänä avattu yleisölle pitkän tauon jälkeen.

Nyt paikkaa on tarkoitus pitää jatkossakin avoimena. Tulevana lauantaina hovin vanhassa tallissa järjestetään kranssikurssi puutarhuri Anne Nylundin opastuksella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Riittää, että tulee paikalle, materiaalit ovat valmiina, hämeenlinnalainen Anne Nylund kertoo. Koska nyt ensimmäisestä kurssista tiedottaminen jäi hieman puolitiehen, suunnitelmissa on toisenkin kranssikurssin järjestäminen ehkä ennen joulua.

Nylund kertoo pitäneensä useita kranssikursseja myös kotikaupungissaan.

Suunnitelmissa on viettää entistä enemmän aikaa, mahdollisuuksien mukaan, myös Parikkalassa, sillä Anne Nylundin tarkoituksena on kohentaa hovin puistoa ja puutarhaa. Hovikiinteistön nykyisen omistajan Ilkka Jylhän suunnitelmissa on, että hovin piha ja ympäristö palautetaan entisaikojen loistoonsa. Pihalle on esimerkiksi tarkoitus tehdä huvimaja ja 1840-luvun tyyliin sopiva portti.

Puutarhan kunnostamista on aloitettu pikku hiljaa,  ja tulevana viikonloppuna Anne Nylund aikoo  istuttaa vielä uusia kasveja perennapenkkiin.

Hovin ympärille on perustettu äskettäin myös Koitsanlahden hovi -yhdistys, jolla on jo omat sivut Facebookissa. Ilkka Jylhä kertoo, että hovin suojeluyhdistyksen tarkoituksena on edistää hovin rakennusten suojelua ja ylläpitoa sekä kunnostaa ja kehittää kartanon puistoa. 

Lisää Koitsanlahden hovin kuulumisista ensi viikon lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta