Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Marja Harmanen Rautjärven Rauta-akka

Rauta-akka Marja Harmanen "omassa elementissään" kotipihallaan Änkilänsalolla keräämässä vieraalle kotiin viemisiksi kimppua syksyn viimeisistä kukista. Lege Rauta-akka Marja Harmanen "omassa elementissään" kotipihallaan Änkilänsalolla keräämässä vieraalle kotiin viemisiksi kimppua syksyn viimeisistä kukista.

Simpeleen marttayhdistys julkisti keskiviikkoiltana Rautjärven uuden Rauta-akan, joka on etenkin käsitöistään tuttu Marja Harmanen.

Marja on järjestyksessään 10. Rauta-akka, nykyään valinnasta vastaavat noin vuorovuosin martat ja maaseutunaiset, aiemmin Rauta-akasta järjestettiin kansanäänestys. Historian ensimmäinen Rauta-akka oli 2009 valittu yrittäjä Eeva Siitonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Änkilänsalolla asuva Marja Harmanen (synt. 1958) sanoi olevansa todella yllättynyt valinnastaan, jota piti käydä heti sulattelemassa marjaämpärin kanssa läheisellä Kokkolanjoella. Marjan mielestä Rauta-akka -nimitys on kuitenkin tunnustus kaikille maaseudun naisille.

Perusteluissaan Anne Uppman Simpeleen martoista mainitsi, että Marja Harmanen on aktiivinen harrastaja, jonka harrastuksista muutkin pääsevät nauttimaan. Hän on tehnyt monenlaisia käsitöitä, joita on voitu ihastella näyttelyissäkin. Risutöiden osaamistaan hän on jakanut kursseillakin, ja tänä syksynä hän on ilahduttanut ihmisiä auringonkukilla: kukkapelto on kukoistanut kotitilalla ja sieltä ihmiset ovat voineet hakea kukkia ilmaiseksi.

Kommentoi

Hae sivuilta