Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Kirjolaan tarvitaan lisätiloja

Kirjolanmäellä opiskellaan nyt siirtotiloissa. Lege Pajari-Kosonen Kirjolanmäellä opiskellaan nyt siirtotiloissa.

Kirjolan koulun siirtotiloissa Parikkalassa on havaittu puutteita opetuksen järjestämisen, työhyvinvoinnin ja työssä viihtymisen kannalta.
Siirtotiloissa luokkahuoneita on huomattavasti vähemmän kuin purettavassa osassa, joten esimerkiksi lukiolaisilla ei toistaiseksi ole omaa opiskelijakunnan huonetta, jossa he esimerkiksi pitäisivät kokouksensa ja viettäisivät hyppytuntinsa. Lukion opiskelijakunta onkin jättänyt asiasta kuntalaisaloitteen, jota hyvinvointi- ja sivistyslautakunta käsitteli tämän viikon kokouksessaan.
Samalla esille tulivat myös muut puutteet: koulun henkilökunnalta puuttuvat sosiaalitilat, ja tällä hetkellä henkilökunta esimerkiksi käyttää samoja vessoja kuin oppilaat. Henkilökunnalla ei myöskään ole tiloja, joissa säilyttäisivät ulkovaatteitaan. Puutelistalla ovat myös katokset, joiden alla voisi pitää sadetta.
Edelleen teknisen työn tiloista puuttuu tulityöluokka, vaikka se kuului suunnitelmaan jo aiemmin. Kyseinen tila tarvitaan opetussuunnitelman mukaisen opetuksen järjestämiseen.
Tekninen toimi on jo valmistellut tarvittavien lisätilojen vuokraamista ja katoksen suunnittelua. Kaikkiaan lisähankinnoista koituisi kustannuksia noin  94 900 - 103 470 euroa. Esitys hankinnoista menee kunnanhallituksen päätettäväksi.
Kirjolan yläkoulu ja Parikkalan lukio opiskelee parhaillaan väistötiloissa koska vanhaa koulua puretaan uuden tieltä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta