Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simpelejärven opiston rehtorihaku uusiksi

Vuoden Simpelejärven rehtorina toiminut Timo Toivonen on tuonut opistoon muun muassa luonto-ohjaajan koulutusta. Anssi Kemppinen Vuoden Simpelejärven rehtorina toiminut Timo Toivonen on tuonut opistoon muun muassa luonto-ohjaajan koulutusta.

Simpelejärven opiston rehtorin valinta joudutaan todennäköisesti uusimaan.
Itä-Suomen hallinto-oikeus on viime viikolla kumonnut Parikkalan kunnanhallituksen reilu vuosi sitten tekemät päätöksen rehtorin valinnasta. Lisäksi hallinto-oikeus kumosi  päätöksen, jossa kunnanhallitus hylkäsi yhden hakijan Tapio Mäkelän valinnasta tekemän oikaisuvaatimuksen.
Mäkelä katsoi oikaisuvaatimuksessa, että hän on virkaan valittua Timo Toivosta paljon kokeneempi ja ansioituneempi. Mäkelä muun muassa muistutti, että hänellä on kokemusta rehtorin tehtävistä yli 21 vuotta.
 Mäkelä otti oikaisuvaatimuksessa esille myös sen, että päätöksenteon yhteydessä valintaperusteisiin oli lisätty esimerkiksi uskottavuus ja yhteistyökyky, joita viranhakuilmoituksessa ei ollut.
Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen on ehtinyt pikaisesti tutustua juuri tulleeseen päätökseen.
– Päätöksessä on painotettu johtamiskokemusta, joka valittajalla on huomattavasti vahvempi, sanoo Huuskonen.
Kunnanhallituksen päätösten kumoaminen on selkeä ja Huuskosen mukaan uusi valintaprosessi voisi tilanteessa olla järkevin vaihtoehto.
– Voisimme lähteä valittamaan päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Itse katsoisin, että otetaan lusikka kauniiseen käteen ja käytännössä jouduttaisiin tekemään rehtorin rekrytointi uudestaan, sanoo Huuskonen.
Rehtoriksi valittu Timo Toivonen voi kuitenkin jatkaa tällä hetkellä virassaan, eikä opiston toiminta vaarannu. Huuskosen mukaan hänelle pitää nyt tehdä määräaikainen sopimus.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta