Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kuntavaalien ehdokashaku käynnissä

Parikkalan seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Sami Myllys ja Rautjärven perussuomalaisten puheenjohtaja Päivi Sivenius tapasivat kuntalaisia elokuussa Uukuniemellä. Anssi Kemppinen Parikkalan seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Sami Myllys ja Rautjärven perussuomalaisten puheenjohtaja Päivi Sivenius tapasivat kuntalaisia elokuussa Uukuniemellä.

Puolueet ovat jo alkaneet kysellä ehdokkaita ensi kevään kuntavaaleihin. Ehdokkaiden haku näkyy puolueiden nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, mutta puoluetelttoja on näkynyt jo kauppojen vieressä ja tapahtumissa.

Rautjärven ja Parikkalan perussuomalaiset aloittivat ehdokashaun kiertueellaan elokuun lopulla, kun he kävivät Saarella ja Uukuniemellä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rautjärven perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Sivenius on itsekin jälleen ehdolla kevään kunnallisvaaleissa. Sivenius on perussuomalaisten ainoa valtuutettu Rautjärvellä.

– Rautjärvellä on tehty kuusi ehdokassopimusta. Kuten puheenjohtajamme (Jussi) Halla-aho sanoi, tavoite on olla kuntavaalien suurin puolue. Mahdollista se on, vaikka sille naureskellaankin, Sivenius totesi.

Perussuomalaiset olivat viime perjantaina mukana myös Simpeleen Iltalöysi-tapahtumassa, josta löytyi myös Rautjärven keskustan ja sosialidemokraattisen yhdistyksen teltat.   

– Meillä on ehdokashankinta päällä, mutta vielä on salaisuus, onko ehdokkaita saatu, sanoi Rautjärven keskustan puheenjohtaja Taina Lonka viime perjantaina Simpeleellä.

Lonka toivoo ehdokkaiksi kaikenikäisiä, mutta erityisesti nuoria aikuisia haluttaisiin lisää.

– Ihan uusiakin ehdokkaita on kyselty ja mielenkiintoisia virityksiä on valmisteilla, sanoi Liisa Terävä (sd.), mutta nimiä ei vielä SDP:n teltallakaan paljastettu.

Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Lonka ja valtuuston puheenjohtaja Terävä eivät vielä lopullisesti paljasta sitäkään, ovatko itse ehdokkaana. Eivätkä he myöskään paljasta, onko joku nykyinen valtuutettu luopumassa.

Kuntavaalit pidetään 18.4.2021. Ehdokasasettelu pitää olla tehtynä maaliskuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta