Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Teknisten toimien yhdistäminen kangertelee

Parikkalan tekninen toimisto sijaitsi ennen Petäjikönkadulla, mutta siirtyi sieltä Harjulinnaan. Raine Hämäläinen Parikkalan tekninen toimisto sijaitsi ennen Petäjikönkadulla, mutta siirtyi sieltä Harjulinnaan.

Parikkalan kunnanhallitus jätti tiistain kokouksessa Parikkalan ja Rautjärven teknisten toimien yhtiöittämisasian pöydälle.
Asian jättämistä pöydälle ehdotti Timo Neuvonen (kesk.), koska kunnanhallitukselle tarjottu päätösehdotus ei täyttänyt kunnanvaltuustossa tehtyä päätöstä. Esitystä kannatti Mirja Sikiö (sd.) ja myös koko kunnanhallitus oli asiasta yksimielinen.
Parikkalan valtuusto päätti kesäkuussa, että kuntien teknisten toimien yhdistämisen valmistelua voidaan kyllä jatkaa yhtiöittämisen pohjalta, mutta myös vaihtoehtoisesti sopimukseen perustuvan yhteistyön pohjalta.
Aiemmin maanantaina Rautjärven kunnanhallitus oli jo hyväksynyt yksimielisesti saman päätösehdotuksen, jonka Parikkalan kunnanhallitus jätti pöydälle.
Kunnanhallituksien käsiteltävänä oli päätös aloittaa kuntien teknisten toimien yhtiöittämisen valmistelutyö. Ruoka- ja siivouspalvelut oli kuitenkin otettu valmistelusta pois, koska tuleva sote-maakuntauudistus voi vaikuttaa niiden toimintaan.
Tarkoituksena oli perustaa valmisteluun ohjausryhmä ja palkata projektipäällikkö työn tekemiseen. Tavoitteena oli saada työ tehtyä ripeästi niin, että yhtiöittämisestä olisi tehty lopulliset päätökset ja yhtiö olisi voinut aloittaa vuoden 2021 alusta.
Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila toivoi, että Parikkala olisi käsitellyt asian myönteisesti. Kun asia nyt jäi Parikkalassa pöydälle, niin suunnitellut aikataulut eivät Anttilan mukaan enää pidä.
Myös Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen arvioi, että hyvin suurella todennäköisyydellä hanke siirtyy kuntavaalien jälkeiseen aikaan.
Rautjärvi ja Parikkala pitivät keskiviikkona yhteisen palaverin teknisten toimien yhdistämisen tilanteesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta