Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven koulukuljetusyrittäjät kiistävät kartelliepäilyt

Rautjärven kunta kilpailuttaa uudestaan kunnan koulukuljetukset. Anssi Kemppinen Rautjärven kunta kilpailuttaa uudestaan kunnan koulukuljetukset.

Rautjärven koulukuljetuksia ajavat yrittäjät kiistävät tarjouskilpailun kartelliepäilyt.
– Kiistän kartellit. Ei meillä ole ollut mitään yleistä keskustelua, sanoo yrittäjä Ossi Huikko tilausliikenneyritys Aivarossista.
Myös Bussi Timossin yrittäjä Timo Hinkkanen pitää väitettä uskomattomana.
– Ei ole mitään perää, sanoo Hinkkanen.
Rautjärven kunnanhallitus käytti maanantain kokouksessa otto-oikeutta ja käsitteli hyvinvointilautakunnan koulukuljetusten tarjouskilpailutuksen uudestaan. Tarjousten jälkeen koulukuljetusten hinta kasvoi liikaa ja kunnanhallitus epäili yrittäjien sopineen yhdessä hinnoittelun.
Hyvinvointilautakunnan pöytäkirjan mukaan koulukuljetusten kustannukset olisivat tarjousten perusteella olleet yhteensä 535 000 euroa ja nousua edellisvuodesta olisi tullut 100 000 euroa.
Kunnanhallitus päätti myös kilpailuttaa koulukuljetukset uudestaan.
Ossi Huikon mukaan hintojen nousulle on yksinkertainen selitys.
– Tarjouksissa oli lyhyitä reittejä, joihin jokaiseen piti tehdä oma tarjous. Ei lyhyeen reittiin saa tehtyä kohtuullista hintaa, sillä se sitoo auton ja kuljettajan, sanoo Huikko.
Timo Hinkkasen mukaan hintojen nousu oli kunnassakin tiedossa, koska saman reitin aamu-, päivä- ja iltapäiväajoille piti tehdä omat tarjoukset.
– Tarjouksessa oli pakko laittaa sellainen hinta, että se kannattaa. Mutta ei minunkaan tarjous noussut lähellekään 50 prosenttia ja tuskin puoltakaan. Ja sekin nosti hintoja, kun uusia reittejä aletaan ajaa Rautjärven eteläpäästä, sanoo Hinkkanen.
Hinkkanen lisää, että varsinkin linja-autoyrittäjän kannalta tilanne on hankala, jos yrittäjä voittaa tarjouskilpailussa vaikka vain reitin aamuajon.
– Tilausajoja ei voi linja-autolle ottaa sille päivälle. Ei meillä ole pieniä keikkoja, kuten takseilla, sanoo Hinkkanen.
Kuljetusyrittäjät toivovat paluuta yhdistettyihin reitteihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta