Julkaistu 
Aleksi Keränen

Harjujen reitistöä esittelevät uudet taulut

Virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen esittelemässä Parikkalan torilla sijaitsevaa taulua. Virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen esittelemässä Parikkalan torilla sijaitsevaa taulua.

Kartta- ja infotaulut kuuluivat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön maakunnalliseen hankkeeseen.

Harjujen reitistöä esitellään tätä nykyä kahden taulun voimin. Taulut sijaitsevat Parikkalan torin yleisessä infotaulussa sekä Likolammen uimarannan parkkipaikalla, josta taulu löytyy latukartan toiselta puolelta. ”Liksalle” tehty uimalaiturin kansi on myös toteutettu saman Etelä-Karjalan kehittyvät virkistysalueet -hankkeen puitteissa. Toinen infotaulu sijoitettiin Likolammelle sillä ajatuksella, että se on reitin toinen lähtöpaikka.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kunnissa tehdyistä toimenpiteistä on neuvoteltu kuntien yhteyshenkilöiden kautta. Parikkalassa yhteyshenkilönä toimi liikunnanohjaaja Jari Venhovaara, virkistysaluekoordinaattori Mari Matikainen kertoo.

Harjujen reitistön infotaulu sijoitettiin kunnan ilmoitustaulun tilalle. Ilmoitustaululle etsitään tällä hetkellä uutta paikkaa.

– Tärkeintä on esitellä Harjujen reitistön lisäksi sen esteettömyyttä. Reitin alkupuoli torilta Harjulinnalle saakka eli kilometrin mittainen Rantaraitti on esteetön. Kartassa on myös esitelty pidemmän Harjujen reitistön reitti Harjulinnalta Sikoharjulle, sieltä edelleen Likolammen kuntopolun kautta kohti entistä Lomahovia ja takaisin.

Mari Matikainen kertoo ajatuksena olleen tehdä näkyvä taulu, jossa on kerrottuna paljon informaatiota sekä heti reitin varrella olevista että hieman kauempana olevista kohteista.

– Keskustasta lähtiessä reitin varrella on monta paikkaa, esimerkiksi kolme uimarantaa, eivätkä Patsaspuisto ja Siikalahtikaan ole kovin paljoa kauempana, hän sanoo viitaten Suomen tai suuremmallakin mittapuulla tunnetuimpiin ja ainutlaatuisiin nähtävyyksiin.

Harjujen reitistö on lisätty sähköisessä muodossa Etelä-Karjalan retkeilyportaali, joka löytyy osoitteesta ekarjala-retkeily.fi.

– Tähän kansainvälisestikin näkyvään portaaliin on koottu kohteita koko maakunnan alueelta.

Rautjärven osalta hankkeeseen kuuluivat aiemmin keväällä tehdyt Hiitolanjoen luontopolun kunnostustoimenpiteet. Polku soraistettiin uudelleen ja köysi- sekä puukaiteita lisättiin polun lisäksi joen Lahnasen voimalaitoksen kohdalta ylittävälle sillalle.

Kommentoi

Hae sivuilta