Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kekälenniemen Äpätinkankaalle näkötorni

Asta-myrsky tuotti Äpätinkankaan 100 hehtaarin kokoiselle luonnonsuojelualueelle tulevia lahopuita. Alue on jo kuulunut Natura2000-alueisiin. Anssi Kemppinen Asta-myrsky tuotti Äpätinkankaan 100 hehtaarin kokoiselle luonnonsuojelualueelle tulevia lahopuita. Alue on jo kuulunut Natura2000-alueisiin.

Kekäleniemen kyläyhdistys rakentaa näköalatornin Äpätinkankaalle.
Näköalatorni tulee luontopolun päähän, josta on hyvät näkymät Torsajärvelle ja varsinkin ympäröivään metsään. Kyläyhdistys on saanut rakentamiseen rahoituksen EkpsSäätiöltä.
Kekäleniemen kyläyhdistyksen rahastonhoitaja Jenni Rautio iloitsee, kun luontopolun rakenteita päästään nyt käytännössä toteuttamaan.
– Huippujuttu. Idea syntyi kyläyhdistyksessä pari vuotta sitten ja vuoden verran olemme aktiivisesti tehneet aloitteita Metsähallitukselle. Osa meidän ideoista on hyväksytty ja osa ei, sanoo Rautio.
Näköalatornin lisäksi alueelle on tulossa ainakin opastauluja ja pöytäpenkkiryhmä.
– Opastauluissa esitellään erityisesti lahopuuta elinympäristönä kääville, kolopesijöille ja metsähyönteisille, sanoo Rautio
Ja lahopuuta alueella riittää, sillä puut joutuivat kymmenen vuotta sitten Asta-myrskyn kouriin. Ja juuri myrsky on tehnyt luonnonsuojelualueesta entistä erityisemmän.
Kesä- ja heinäkuun ajaksi Kekäleniemen kyläyhdistys toivoo alueelle työrauhaa, että torni ja sinne menevä luontopolku saadaan ensin rakennettua. Työt sai aloittaa tämän viikon maanantaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta