Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven lukioon hyväksytyillä korkea keskiarvo

YLEn torstaina julkistamassa listauksessa oli lueteltu lukioihin päässeiden alimpia hyväksyttyjä keskiarvoja. Anssi Kemppinen YLEn torstaina julkistamassa listauksessa oli lueteltu lukioihin päässeiden alimpia hyväksyttyjä keskiarvoja.

Rautjärven lukioon valittujen alin keskiarvo oli tänä keväänä huikea.
YLEn listauksen mukaan keskiarvo oli 9,42, joka oli samassa tasossa kuin Helsingin huippulukioihin päässeiden alin keskiarvovaatimus.
Torstaina julkistetuissa valintatuloksissa on Rautjärven lukion rehtorin Janne Hirvosen mukaan kuitenkin tilastoharhaa. Keskiarvo on totta, mutta lukioon haki ensisijaisesti vain kaksi oppilasta, jotka molemmat olivat sitten hyviä oppilaita.
Kaksi uutta lukiolaista on kuitenkin vähän, kun vuosi sitten syksyllä lukion aloitti 11 oppilasta.
– Tämä oli poikkeuksellinen vuosi. Meidän 23 ysiluokkalaisesta vain kuusi haki lukiokoulutukseen, joista vain kaksi Rautjärvelle. Tilanne oli siis jo odotettavissa, sanoo Hirvonen.
Kahden oppilaan tulo ei kuitenkaan muuta syksyn suunnitelmia, vaan uusi lukioluokka aloittaa normaalisti.
– Joka tapauksessa lukion ykkösluokka aloittaa syksyllä. Meillä on resurssit siihen valmiina, sanoo Hirvonen.
Syksylle voi vielä ilmaantua uusiakin oppilaita, sillä muutama kevään ysiluokkalainen on laittanut Rautjärven lukion yhteishaussa varasijalle.
Hirvosen mukaan syksyn pieni oppilasmäärä varmasti aiheuttaa kunnassa keskustelua. Lukio on päättäjien keskuudessa yleisesti haluttu pitää Rautjärvellä tärkeänä toisen asteen kouluna.
Parikkalan lukioon hyväksyttyjen alin keskiarvo oli 6,33. Savonlinnan lyseon keskiarvoraja oli 7 ja Imatran yhteislukioon 7,25.
 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta