Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Satu Sikanen on uusi maakuntajohtaja

Satu Sikanen on kotoisin Anttolasta. Hän on ollut SM-tason hiihtäjä. Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen on kotoisin Anttolasta. Hän on ollut SM-tason hiihtäjä.

Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi tänään Etelä-Karjalan uudeksi maakuntajohtajaksi Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtaja Satu Sikasen.
Valinta oli yksimielinen. Vastaehdokkaana valtuustolla oli apulaisylilääkäri Antti Kivelä.
Sikanen, 42, on ollut Etelä-Karjalan liitossa töissä 11 vuotta. Vuosien mittaan hän on ollut Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC-ohjelman v.t. ohjelmajohtajana sekä vastannut liiton henkilöstöasioista. Hän on laatinut aluekehityslainsäädännön mukaisia maakuntaohjelmia ja ollut mukana tekemässä EU-ohjelma-asiakirjoja. Hän on myös toiminut maakunnan eri sidosryhmät yhteen tuovan maakunnan yhteistyöryhmän sihteerinä.
Nykyisessä tehtävässään Sikanen on toiminut myös maakuntajohtajan varahenkilönä.
Tulevana maakuntajohtajana Sikanen haluaa korostaa maakunnan kahta erilaista vahvuutta menestyksen reseptinä.
– Meillä on toisaalta korkeaa osaamista yliopistossa ja toisaalta vahvat paikallisyhteisöt. Aluekehityksessä on pidettävä huolta molemmista. Alueet erilaistuvat, ja uusia mahdollisuuksia syntyy myös maaseudulle, kuten korona-aika on osoittanut.
Liiton tiedotteessa Sikanen korosti olosuhteiden jatkuvaa kehittämistä menestyvälle yritystoiminnalle ja muun muassa yliopiston tärkeyttä maakunnalle.
– Erityistä huomioita meidän on kiinnitettävä maakunnan kaikkiin nuoriin. Nykyisin joka seitsemäs 25–29-vuotias eteläkarjalainen on vailla peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoa. Osa heistä vielä opiskelee, mutta osa tarvitsisi enemmän tukea opinto- ja työllistymispoluilla, sanoi Sikanen.
Liiton nykyinen maakuntajohtaja Matti Viialainen jää eläkkeelle syyskuun alussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta