Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Seurakunnan työntekijät jalkautuivat pihoille

Kun väki ei pääse nyt koronarajoitteiden vuoksi seurakunnan tilaisuuksiin  -  seurakunnan tilaisuudet tulevat sinne, missä väki on eli kotien liepeille.

Parikkalan seurakunnasta kirkkoherra Marja-Liisa Malmi, seurakuntapastori Timo Dahlbacka, diakoni Jaana Vaittinen, lastenohjaaja Johanna Rönkkönen, kirkkomuusikko Tatjana Korpelainen ja nuorisotyöntekijä Kirstiina Rankila ilahduttivat ihmisiä tiistaina Parikkalan keskustassa. He pitivät pienet musiikki- ja hartaushetket Petäjikönkadulla ja Simonkujalla, joissa tilaisuuksiin voi osallistua joko saapumalla pihalle tai omalta parvekkeeltaan. Tätä ennen sama ryhmä oli ehtinyt vierailla myös jo ainakin Käskynkän ja Petäjämäen pihoilla ja suunnitelmissa oli järjestää vastaava tilaisuus vielä ehkä Sahanrannassa, jonne joku oli jo ehtinyt heitä kutsumaankin, kertoi kirkkohera Marja-Liisa Malmi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Oikein antoisia ja kivoja hetkiä nämä ovat olleet, Malmi jatkoi.

Suurin osa seurakunnan tilaisuuksista on ollut nyt rajoitteiden vuoksi katkolla, mutta esimerkiksi jumalanpalveluksia pidetään edelleen joka sunnuntai Parikkalan kirkossa. Ne striimataan suorina koteihin, joissa palvelusta voi seurata netin kautta. Malmin mukaan jumalanpalveluksiin onkin osallistunut netin välityksellä enemmän ihmisiä kuin normaalisti, ja hän uskoo, että striimauspalvelu jatkuu myös sen jälkeen, kun kirkon ovet jälleen avautuvat. 

- Monilta muualla asuvilta entisiltä parikkalalaisilta on tullut palautettua, että onpas ollut mukavaa päästä kotikirkkoon.  

Kommentoi

Hae sivuilta