Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simpeleen antiikkipäivät on tältä kesältä peruttu - samoin Rautjärven kulttuuriviikko

Antiikki ja Keräily Kesäpäivät on Rautjärven suurin tapahtuma, joka vetää kävijöitä ympäri Suomea. Anssi Kemppinen Antiikki ja Keräily Kesäpäivät on Rautjärven suurin tapahtuma, joka vetää kävijöitä ympäri Suomea.

Antiikki ja Keräily Kesäpäivät siirtyvät seuraavaan kesään.

Antiikkipäivien pääjärjestäjän Lions Club Simpeleen projektipäällikkö Keijo Asikainen kertoo, että tapahtuman järjestämisestä piti päättää lopullisesti toukokuussa, mutta hallituksen keskiviikkona julkistama linjaus oli selvä viesti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä on aivan selvä, että antiikkipäiviä ei tänä kesänä järjestetä. Ne siirtyvät ensi kesään, sanoo Asikainen.

Suomen hallitus linjasi eilen keskiviikkona, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan koronapandemian takia heinäkuun loppuun asti.

Lions Club Simpeleen kanssa antiikkipäivien järjestelyissä on mukana Rautjärven kunta ja muita alueen toimijoita.

– Antiikkipäivien kohdalla se on selkeää, että ne on pakko perua, sanoo Paula Jääskeläinen Rautjärven kunnan kulttuuritoimesta.

Samalla Jääskeläinen toteaa, että myös Rautjärven kulttuuriviikko on tältä kesältä peruttu.

– Vaikka kulttuuriviikolla on pienempiä tapahtumia, niin kokonaisuudessa kävijöiden määrä ylittää hallituksen kävijämäärän linjauksen ja me noudatamme hallituksen ohjeita. Kulttuuriviikkoja ei myöskään siirretä, koska emme tiedä, voidaanko niitä pitää loppukesälläkään. Myös muut tapahtumat tulevat päälle, sanoo Jääskeläinen.

Jääskeläisen mukaan koko kulttuuriviikolla on noin 6000 kävijää, joista antiikkipäivien osuus on noin 3000–3500 kävijää.

Myöskään antiikkipäiviä ei siirretä loppukesälle. Asikaisen mukaan yksi este on se, että koulut alkavat. Tapahtuma kun järjestetään Simpeleen koululla.

Antiikki ja Keräily Kesäpäivät piti tänä kesänä järjestää 18.–19.7. ja kulttuuriviikko 11.–19.7.

Kommentoi

Hae sivuilta