Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Patsaspuiston ilkivallanteoista rikosilmoitus

Parikkalan patsaspuiston Sadonkorjaaja-patsaiden kasvot kärsivät vahinkoja ilkivallan seurauksena. Aleksi Keränen Parikkalan patsaspuiston Sadonkorjaaja-patsaiden kasvot kärsivät vahinkoja ilkivallan seurauksena.

Neljä Parikkalan patsaspuiston patsasta on joutunut ilkivallan kohteeksi. Puistopehtoori Atte Paju huomasi ilkivallanteot eilen.

– Päivä oltiin täällä haravoimassa ja huomasin yhden patsaan joutuneen ilkivallan kohteeksi. Yhteensä ilkivaltaa oli tehty neljälle patsaalle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Asiasta on tekeillä rikosilmoitus ja se jätettäneen vielä tänään perjantaina.

– Tekijän motiiveja voi vain arvailla. Ei valitettavasti tiedä, mitä tällaista tekevän ihmisen päässä liikkuu.

Vahingontekojen kohteeksi joutui neljä Sadonkorjaaja-patsasta, jotka esittävät eksoottisia naishahmoja. Patsaita on hakattu kovalla esineellä useita kertoja; paljain käsin moinen vahingonteko ei onnistuisi. Joidenkin hahmojen vaurioissa on nähtävissä lyöntijälkiä. Tekijä on purkanut aggressioitaan ihmishahmojen kasvoihin – ilkivallan jäljet näkyvät irti revenneinä huulina ja sisään lyötyinä hampaina.

Nämä patsaat eivät myöskään ole olleet ensimmäiset mahdolliset kohteet ilkivallalle, vaan ne ovat mitä todennäköisimmin etsitty ja valikoitu tarkoituksella. Sadonkorjaaja-teokset sijaitsevat rinteen alaosassa, puistoa kiertävän kuusiaidan nurkassa.

Taiteilija Veijo Rönkkösen teoksia esittelevä Parikkalan Koitsanlahdessa sijaitseva patsaspuisto oli pitkän aikaa säästynyt ilkivallalta.

– Viikko sitten, pääsiäisen tienoilla oli toinen ilkivaltatapaus. Kutostien varressa oleva, muotoon leikattu muovinen patsashahmo oli särjetty ja revitty irti puiselta jalustaltaan, puistopehtoori Paju sanoo.

– Tämäkin oli ihmiskäden tekeleitä, sillä ei ole ollut sellaisia kelejä, jolloin noin voisi käydä. Patsaista irtoaa yksittäisiä hampaita ja sormia käytännössä vuosittain, mutta uskon, että ne ovat tahattomia ja ajattelemattomuudesta johtuvia vahinkoja.

Patsaspuistossa tapahtui yksi ilkivallanteko taiteilija Rönkkösen siellä asuessa. Valtatien varressa sijainnut karhupatsas sen sisältämine rahalippaineen vedettiin traktorilla nurin vuonna 1996.

Kommentoi

Hae sivuilta