Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Elinkeinojohtaja Reiman jätti oikaisuvaatimuksen

Parikkalan valtuusto äänesti elinkeinojohtajan irtisanomisesta. Kokous oli koronapandemian takia nähtävillä netissä. Anssi Kemppinen Parikkalan valtuusto äänesti elinkeinojohtajan irtisanomisesta. Kokous oli koronapandemian takia nähtävillä netissä.

Parikkalan elinkeinojohtaja Pekka Reiman on tehnyt oikaisuvaatimuksen kunnanhallituksen päätöksestä, jossa hänet pidätettiin virantoimituksesta.

Asianajotoimiston kautta tehdyssä vaatimuksessa Reiman katsoo, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Reimanin mukaan päätös on lisäksi lainvastainen, eikä virantoimituksen pidättämisellä tai virkasuhteen irtisanomisella ole perusteita.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Oikaisuvaatimuksessa todetaan, että kunnanjohtaja Vesa Huuskonen on ollut esteellinen asian esittelijäksi ja siksi päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Perusteina on muun muassa elinkeinojohtajan ja kunnanjohtaja tulehtuneet välit ja ristiriidat.

Päätös olisi oikaisuvaatimuksen takia myös lainvastainen, koska Reiman ei ole toiminut virkavelvollisuuksien vastaisesti eikä viran irtisanomiseen ole painavia syitä. Reiman kiistää, että olisi kieltäytynyt irtisanomisen perusteluina luetelluista työtehtävistä taikka ollut luvattomasti poissa, laiminlyönyt työtehtäviä tai käyttäytynyt paheksuttavasti. Oikaisuvaatimuksessa Reiman selvittää irtisanomisen perusteina käytetyt asiakohdat.

Parikkalan kunnanhallitus päätti 24. malliskuuta pidetyssä kokouksessa yksimielisesti esittää valtuustolle elinkeinojohtajan irtisanomista 7.5. alkaen ja vapautti hänet virantoimituksesta valtuuston päätökseen saakka.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen 6. huhtikuuta äänestyksen jälkeen.

Reimanin oikaisuvaatimusta käsitellään Parikkalan kunnanhallituksessa ensi viikolla.

Kommentoi

Hae sivuilta