Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kirjolan koulun vanha osa pois käytöstä jo syksyksi – terveystilanne huonontunut

Imatran seudun ympäristötoimen mukaan Kirjolan koulun vanha osa pitäisi ottaa pois käytöstä viimeistään sysksyllä. Korona vaikuttaa ja tällä hetkellä Kirjolassa muutama oppilas käy lähikoulua uudella puolella.ikoulua Anssi Kemppinen Imatran seudun ympäristötoimen mukaan Kirjolan koulun vanha osa pitäisi ottaa pois käytöstä viimeistään sysksyllä. Korona vaikuttaa ja tällä hetkellä Kirjolassa muutama oppilas käy lähikoulua uudella puolella.ikoulua

Kirjolan koulun koko vanha osa ollaan ottamassa pois käytöstä jo syksyksi.
Parikkalan elinvoima- ja elinympäristölautakunta esittää yksimielisesti kunnanhallitukselle, että kaikkia vanhan osan oppilaita ja opettajia varten vuokrataan siirtotilat. Tilat tulevat 12 luokkaa, ruokailua ja teknisiä työtiloja varten.
Kunnan käyttötalouteen tarvitaan tiloja varten tänä vuonna puoli miljoonaa euroa. Kunta oli jo aiemmin varautunut tilaamaan uusia väistötiloja 170 000 eurolla, mutta nyt se tilaus sisältyisi puoleen miljoonaan euroon.
Kirjolassa on jo joulun jälkeen ollut parille luokalle käytössä siirtotiloja.
Parikkalan Kirjolan koululle on jo päätetty rakentaa uudisrakennus, koska koulussa on ollut sisäilmaongelmia. Rakennussuunnitelmien mukaan koulun vanha osa piti purkaa kahdessa osassa ja ottaa lopullisesti pois käytöstä vuoden 2022 syksyllä.
Yksi tärkeä syy vanhan osan luopumisen kiirehtimisestä on terveystilanteen pahentuminen. Vaikka koulussa tehtiin sisäilmakorjauksia, niin viimeisen vuoden aikana oireilevien määrä on tuplaantunut toteaa rehtori Sarri Aalto Imatran seudun ympäristötoimen julkistetussa muistiossa.
Muistiossa koululääkäri Ritva Simpanen muun muassa toteaa, että alkuvuodesta kuudella uudella oppilaalla on ollut selviä sisäilmaoireita.
Ympäristötoimen vt. terveysvalvonnan johtaja, ympäristöinsinööri Jorma Korttinen toteaa muistiossa, ettei Kirjolan koulun vanhaa osaa pidä enää käyttää opetustilana, koska oireilevien määrä on vain lisääntynyt.
– Tehdyt toimet eivät ole riittäviä. Syksyllä arvioitiin, että sisäilmakorjaukset, vanhan osan pahimpien tilojen ottaminen pois käytöstä ja joulun jälkeiset siirtotilat olisivat riittäneet, mutta seurannan jälkeen tilanne on toinen. Vanhan osan ottaminen kokonaan pois käytöstä olisi vienyt kaksi vuotta, mutta on parempi, että vanha puoli otetaan kokonaan pois käytöstä jo ensi syksyksi, sanoo Korttinen tänään torstaina.
Korttinen on pyytänyt kuntaa ilmoittamaan toukokuun loppuun mennessä, miten Kirjolan koulun tilajärjestelyt tehdään ensi syksyksi.
Korttinen, terveysalan, koulun ja kunnan edustajat pitivät tämän hetken tilanteesta palaveria maaliskuun lopussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta