Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Tutut lastenohjaajatkin tapaa nyt netissä Rautjärvellä ja Parikkalassa

Suvi Vento videonkuvauspuuhissa viime viikolla. Kameraa käyttää tytär Tiitu Vento. Suvi Vento videonkuvauspuuhissa viime viikolla. Kameraa käyttää tytär Tiitu Vento.

Parikkalan ja Ruokolahden seurakuntien lapsityö on joutunut nyt koronan vuoksi ottamaan digiloikan.
Päiväkerhoja ei tietenkään nyt poikkeusoloissa pidetä, mutta tutut lastenohjaajat, Rautjärvellä Suvi Vennon ja Parikkalassa Johanna Rönkkösen, voi tavata nyt netissä. Juuri nyt siellä valmistaudutaan pääsiäiseen.
– Vaikuttaa siltä, että ryhmätoiminta on peruttu koko kevään ajalta, mutta kaikkea mitä ollaan tähänkin saakka tehty, aiotaan jatkaa, sanoo Suvi Vento.
Ruokolahden seurakunnassa päiväkerholaiset esimerkiksi saavat joka viikko kotipostilaatikkoonsa postia, joka pitää sisällään tehtäviä, puuhaa ja kertomuksia.
Molemmissa seurakunnissa on järjestetty myös ulos rastiratoja, joita lapset vanhempineen voivat kiertää. Parikkalassa on esimerkiksi järjestetty jo Hyvä Paimen-rastiradat ja Simpeleellä pääsiäismunajahti.
Lastenohjaajat tekevät myös askartelu- ja hartausvideoita, joita voi katsoa Facebookista tai Youtubesta.
Johanna Rönkkönen kertoo tekevänsä Facebookiin (Parikkalan seurakunta/lapsi- ja perhetyö) yhden tai kaksi videota viikossa. Hän on esimerkiksi opastanut rairuohopurkin ja pääsiäistipun tekemisessä ja jutellut harmistuksesta ja pettymyksestä videolla, joka päättyy Jumalan kämmenellä -lauluun. Palaute kodeista on tullut kommenttikenttiin heti tuoreeltaan tyyliin "tosi kivaa ja tästä tykättiin".
 Suvi Vento on videolla esimerkiksi koristellut virpomavitsoja ja kertonut palmusunnuntain tapahtumista. Videoita voi katsella Facebookin (Ruokolahden seurakunta, varhaiskasvatus) lisäksi myös Youtubesta, jossa Ruokolahden seurakunnalla on oma soittolista Lastenkirkko-kanavalla.
– Videoita on tarkoitus tehdä pari viikossa, ja kuvaajana miulla on ollut Tiitu (tytär).
Suvi kuvailee seurakuntien ottamaa digiloikkaa isoksi, ja myös hänellä itsellään on ollut "suurehkoja teknisiä haasteita".
– Mutta Lastenkirkon työntekijät ovat olleet isona apuna, ja Lastenkirkon kautta materiaalin tekeminen nettiin on myös turvallista, hän toteaa.
Suvi korostaa, että hänelle on aina ollut tärkeää, että seurakunnan toiminta on avointa kaikin tavoin.
– Siksi en ole halunnut jakaa videoita pelkästään Facebookissa, jossa kaikki eivät ole, mutta haluan, että kaikilla halukkailla kerholaisilla ja muilla on mahdollisuus nähdä, mitä seurakunta jakaa, hän summaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta