Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Parikkalan kunnanvaltuuston kokous lähetetään suorana

Parikkalan valtuustosali oli valmisteltu tämäniltaista, kunnan YouTube-kanavalle suorana lähetettävää kokousta varten. Aleksi Keränen Parikkalan valtuustosali oli valmisteltu tämäniltaista, kunnan YouTube-kanavalle suorana lähetettävää kokousta varten.

Parikkalan kunnanvaltuuston tämäniltainen kokous striimataan suorana lähetyksenä kunnan YouTube-kanavalle. Monikamerataltioinnista vastaa Jussi Siitonen, jonka tuotantoa ovat myös Parikkalan seurakunnan sanajumalanpalvelusten striimaukset kolmelta viimeisimmältä sunnuntailta.

– Kunnanvaltuuston kokouksen striimaamiseen käytetään samaa laitteistoa kuin kirkossa. Kokous kuvataan kolmella kameralla ja pääkuva tulee salin oven vieressä olevasta kamerasta. Tästä yleisönäkymän kuvakulmasta näkee valkokankaalle, jossa näkyvät etäyhteydellä kokoukseen osallistuvat valtuutetut.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Valtuustosalin tapahtumia seurataan myös näyttämön molempiin reunoihin sijoitettujen kameroiden välityksellä.

– Ei tarvitse takaraivoja kuvata, aamuseitsemältä liikenteeseen lähtenyt Siitonen striimauslaitteistoa kasatessaan letkautti.

Monikamerataltioinnissa pyritään mahdollisimman autenttiseen kuvaan ja ääneen kokoustilanteen osalta. Tilaääni otetaan kahden kameran, salin ovella sekä sieltä katsoen oikealla laidalla sijaitsevien kameroiden mikrofoneista.

Kymmenkunta valtuutettua osallistuu tämäniltaiseen kokoukseen etäyhteyden kautta. Lopuille 17 valtuutetulle on varattu istumapaikat valtuustosaliin kuten aiempiinkin kokouksiin.

– Jännittää, sen myönnän kyllä. Tässä on paljon liikkuvia osia, etäyhteys on isoin kysymysmerkki. Siihen ei oikein voi vaikuttaa, melkeinpä kaikkeen muuhun voi, Jussi Siitonen tuumaili.

Hän suositteli varsinkin nuorempia, muutenkin netissä pyöriviä kuntalaisia kääntämään vastaanottimensa kunnan YouTube-kanavan puolelle.

– Heidänkin asioista täällä päätetään.

Jos kunnanvaltuuston tämäniltaista kokousta ei ehdi suorana seuraamaan, on lähetyksen tallenne katsottavissa samaiselta kanavalta myöhemminkin. Suora lähetys Parikkalan kunnanvaltuuston kokouksesta alkaa noin varttituntia ennen kokouksen virallista alkamisaikaa.

Kommentoi

Hae sivuilta