Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Etätyö jatkuu kouluissa - Saaren koulussa käytössä Hangsout Chat

Hannu Penttinen opettaa etänä koulussa, sillä hän haluaa pitää työn ja kodin erillään. Saaren koulussa on muitakin etäopettajia ja muutama oppilas lähiopetuksessa. Anssi Kemppinen Hannu Penttinen opettaa etänä koulussa, sillä hän haluaa pitää työn ja kodin erillään. Saaren koulussa on muitakin etäopettajia ja muutama oppilas lähiopetuksessa.

Koulujen etätyö sai lisäkuukauden.

Maanantai-iltana hallitus linjasi, että etäopetus jatkuu koronaviruksen takia vielä ainakin toukokuun 13. päivään asti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Saaren koulunjohtaja ja opettaja Hannu Penttinen tiedotti jo viime viikolla vanhemmille, että erittäin todennäköisesti etäkoulu jatkuu suunniteltua pidempään kuin 13. huhtikuuta asti. Ja kodeissa kannattaa asennoitua, että etäkoulu on normaalia koulunkäyntiä.

Penttinen arvioi tilanteen THL:n asiantuntijan lausuntojen perusteella.

– Asiantuntija sanoi televisiossa, että kriisi kestää 120-160 päivää ja vasta puolivälissä voidaan purkaa rajoituksia. Ja hän sanoi, että kriisin keston laskenta alkoi maaliskuun alusta.

Opetusministeri Li Andersson twiittasi vielä myöhemmin, että Suomessa varaudutaan siihenkin, etteivät koululaiset pääse kouluihin enää lainkaan kevätlukukaudella.

Etäopetus on alkanut jo toimimaan Saarella. Penttinen opettaa viides- ja kuudesluokkalaisia ja käytössä on Googlen Hangsout Chat -sovellus. 

­ – Käytämme etäopetuksessa Googlen Hangsout chat -sovellusta. Oppilaat käyttävät kotona eniten tietokonetta, mutta osalla on myös kännykkä, sanoi Penttinen.

Yhtäaikainen vuorovaikutus toimii. Etätunnilla oppilaat vastailevat chatin avulla vastauksia Penttisen kysymyksiin ja opettaja näkee heti, menivätkö vastaukset oikein. Penttinen on voinut tehdä tunnin aiheesta oppilaille etukäteen videonkin.

Yhdysluokalla on 18 oppilasta. Kaikki oppilaat olivat esimerkiksi maanantaina oppitunnilla paikalla, sillä tunnin alussa pidettiin etäyhteyden kautta nimenhuuto.

Vaikka tekniikka pelaa, ei etäopettaminen ole Penttisen mielestä silti helppoa hommaa ja työpäivätkin ovat venyneet pitkiksi.

Kommentoi

Hae sivuilta