Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Parikkalan apteekissa ei ole pulaa lääkkeistä

Käsidesi on ollut loppu monista apteekeista. Anssi Kemppinen Käsidesi on ollut loppu monista apteekeista.

Parikkalan apteekeista löytyi torstaina tarvittavia lääkkeitä.
– Lääkepuutteita ei ole. Särky- ja kuumelääkkeitäkin löytyy, ja rinnakkaislääkkeitäkin on tarjolla, sanoo proviisori Sanna Tikkinen Parikkalan apteekista.
Apteekeissa noudatetaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ohjeistusta, jonka mukaan apteekit luovuttavat tällä hetkellä vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden. Fimean mukaan ihmiset ovat hamstranneet lääkkeitä ja tietyt lääkkeet ovat joistakin apteekeista loppuneet.
Lääkkeistä Parikkalan apteekeissa ei ole pulaa, mutta käsidesi ja hengisyssuojaimet ovat koronavirustilanteen takia loppu.
– Käsidesiä ja hengityssuojaimia on odotettavissa ensi viikolla, sanoo Tikkinen.
Apteekkariliito korostaa, ettei asiakkaiden pidä mennä flunssaisena apteekkeihin. Flunssaiset ja yli 70-vuotiaat voivat tarvittaessa pyytää jotakin toista käymään apteekissa puolestaan.
– Meillä on koronan takia nyt myös kotiinkuljetusta. Meille voi soittaa ja pyrimme työtilanteen mukaan toimittamaan lääkkeet kotiin. Saaren apteekissa tällaista palvelua on ollut aiemminkin, sanoo Tikkinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta