Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Koulut kiinni ja yli 70-vuotiaat "karanteeniin"

Rautjärven valtuuston puheita sävytti korona ja hallituksen uudet toimet viruksen taltuttamiseksi. Anssi Kemppinen Rautjärven valtuuston puheita sävytti korona ja hallituksen uudet toimet viruksen taltuttamiseksi.

Suomen hallitus esitti maanantaina 19 kohdan tiukat toimet koronaviruksen leviämisen hidastamisessa.
Koulut pannaan kiinni, yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa, julistetaan työvelvoite, ihmisten liikkumista voidaan tarvittaessa rajoittaa, rajat suljetaan ja muun muassa rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön.
Kunnille jää vain reilu vuorokausi valmistautua tilanteeseen, kun toimet vahvistuvat valmiuslain astuessa voimaan keskiviikkona.
– Oli tarkoitus tänään tiedottaa, miten kunta varautuu koronatilanteeseen, mutta hallitus käänsi asiat toiseen suuntaan. Tilanne on dramaattinen, sillä tällaista ei ole ollut sitten vuoden 1945, sanoi Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila valtuuston kokouksessa maanantaina.
Valtuuston kokous alkoi vain tunnin kuluttua hallituksen tiedotustilaisuuden alusta, mutta kunnanjohtaja oli jo ehtinyt pohtia valmiuslain seurauksia kunnassa.
– Tämä muuttaa meidän toimintaamme ja toimintatapa muuttuu.
– Koulut suljetaan. Opettajia tilanne työllistää, mutta muu henkilöstö vapautuu. Emme kuitenkaan lomauta, vaan henkilökuntaa määrätään muihin töihin, sanoi Anttila.
Anttila otti yhdeksi esimerkiksi vanhuspalveluyksiköt, joihin tarvitaan ihmisiä varmistamaan ettei yksiköihin mene ulkopuolisia vierailijoita.
– Meidän pitää varmistaa, ettei yksiköihin tule ylimääräisiä vierailuja. Hoitohenkilökunnan pitää pystyä keskittymään töihinsä.
Yhtenä toimena hallitus kieltää ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta