Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Saaren uimahalli kiinni – Kirjolan kouluretket peruttu

Veikkaus sulki peliautomaatit. Anssi Kemppinen Veikkaus sulki peliautomaatit.

Parikkalan kunta ohjeistaa tarkemmin henkilöstöään koronavirustilanteessa. Tiistaina kunta tiedottaa tilanteesta tarkemmin myös kuntalaisia. Parikkalassa ei ole lauantaihin mennessä todettu koronavirustartuntaa. Kunnassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Eksoten ohjeistuksia, mutta kunnalla on myös uusia omia toimenpiteitä.

Maanantaista puolesta päivästä lähtien Saaren uimahalli ja kuntosali suljetaan ainakin maaliskuun loppuun asti. Lisäksi riskiryhmien ja yli 60-vuotiaiden liikuntaryhmät perutaan yhtä pitkäksi aikaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myös esimerkiksi epidemia-alueella olleet varhaiskasvatuksen hoitolasten ja koululaisten pitäisi olla kaksi viikkoa pois hoidosta ja koulusta. Ohjeistuksista saa lisää tietoa seuraamalla kunnan sivuja ja lisäksi kunta pohtii alkuviikosta myös mahdollisia lisätoimia tilanteen mukaan.

Parikkalan Kirjolan koulussa varaudutaan myös koulun sulkemiseen.

– Ohjeistin eilen torstaina, että kaikki oppilaat vievät koulukirjat kotiin ja kouluun tuodaan vain sinä päivänä tarvittavat kirjat. Sillä varaudutaan siihen, että koulu jouduttaisiin sulkemaan, sanoi Kirjolan koulun rehtori Sarri Aalto perjantaina.

Aallon mukaan päätöksellä halutaan varautua tilanteeseen, sillä sulkemispäätös tulee nopeasti.

– Koulun sulkemispäätös voi tulla maan hallitukselta tai opetushallitukselta. Myös kunta voi tehdä sen. Kunnan päätöksen takana olisi se, että koulussa olisi koronavirukseen sairastuneita tai epäilyjä. Kunta toimisi asiassa terveysviranomaisten kanssa.

Toiseksi kevään retket on peruttu.

– Tänä keväänä ei tehdä opintoretkiä. Ei lähdetä hakemaan tartuntoja tänne, sanoo Aalto.

Kirjolan koulussa ja lukiossa pestään tänä aikana ahkerasti käsiä, millä estetään tautien leviämistä.

– Kädet pestään aamulla, ennen ruokailua ja jos on yskinyt, sanoo Aalto.

Kommentoi

Hae sivuilta